Átadták a városi sportdíjakat – Taroltak a tájfutók

A négy egyéni kategóriából hármat vittek el a salgótarjáni Dornyay SE tájfutói. A további sportágak, amelyekben a beérkezett javaslatok alapján a 2017-es év legjobb salgótarjáni sportolói elismerésre méltó eredményeket értek el: sífutás, atlétika, futsal, teke, ülőröplabda. Az elismeréseket Fekete Zsolt polgármester, továbbá Dániel Zoltán és Huszár Máté alpolgármesterek adták át szombaton este, a Városi Bál kezdetén.

Az ifjúság lány kategóriában a tájfutó egyéni- és csapat országos bajnok, ifjúsági válogatott kerettag Mag Viktória; az ifjúsági fiúknál az egyéniben országos bajnok tájfutó Stork Mihály lett 2017 legeredményesebb sportolója Salgótarjánban. Mindkettejük edzője Sramkó Tibor, Mihály felkészülését Kadlót Zoltán is segítette.

A legjobb felnőtt női versenyző kiválasztásánál nem kellett sokat gondolkodni, hiszen Papp Ildikó atlétikában és legfőképpen a phjongcshangi téli olimpiai kvalifikációhoz kapcsolódó nemzetközi sífutó versenyeken is remekül szerepelt tavaly. A Csúr Attila és Hegedűs Zoltán irányításával készülő Papp Ildikón – 2014 után – ezúttal sem múlt a téli olimpiai részvétel. A tőle elvárt eredményeket könnyedén hozta és teljesítette a kvalifikációs szintet, sajnos nem úgy, mint a végül az ötkarikás játékokra utazó Szőcs Emőke, aki a szövetség döntése értelmében az elvárt biatlon kvóta híján sífutásban indulhat.

A legjobb felnőtt férfi sportoló újfent a salgótarjáni tájfutók közül került ki. A díjat a középtávú egyéni országos bajnok, Egyetemi és Főiskolás Országos bajnokság 2. helyezett, I. osztályú minősítésű, felnőtt válogatott kerettag Fehérvári Dániel vehette át, aki Sramkó Tibor és Hegedűs Zoltán segítségével készül a versenyekre.

A legeredményesebb salgótarjáni csapatnak járó díjat (a 2016/2017. évi szezon eredményei alapján) a Skorpió Sport Egyesület csapata nyerte el. A csapat a felnőtt női futsal NB II-ben ért el harmadik helyezést tavaly, a hölgyek edzője Tóth Zsolt.

“Az Év Legeredményesebb Sportolója” és “Az Év Legeredményesebb Csapata” díjak mellett az önkormányzat “Különdíj” adományozásáról is dönthet. Ebből idén kettőt ítéltek oda. Különdíjban részesült a 2009-ben egy síbalesetben az egyik lábát elveszítő Szabóné Sipos Éva ülőröplabda versenyző, aki a paraválogatott tagjaként a tavalyi Ülőröplabda Európa-bajnokságon 6. helyezést elért csapat tagja volt, megválasztották itthon a legjobb női ülőröplabda játékosnak. Az eredményeit Raska Gyula felkészítői munkája mellett elérő városszerte ismert testnevelő és kézilabdaedző Szabóné Sipos Éva elfoglaltsága miatt egy másik időpontban veszi majd át a díjat. Szintén különdíjat vehetett át a Salgótarjáni Teke Klub csapata, akik történelmük első élvonalbeli szezonjában a Szuperliga középmezőnyében, a 7. helyen végeztek. A díjat Havaj István csapatvezető vette át.

Az év szponzora díjat az SBTC Sport Kft. csapatának támogatója, a Wamsler SE kapta – a cég képviselői egy későbbi időpontban veszik majd át a díjat.

 

Kiemelt fotó: A díjazottak és a díjátadók (Forrás: Salgótarjáni Atlétikai Club)