Átadták a Sinia Bútorgyártó Kft. új gyárát Bátonyterenyén

Dolgozók a Sinia Bútorgyártó Kft. újonnan átadott ülőbútorgyártó üzemében (MTI Fotó: Komka Péter)

A Sinia Bútorgyártó Kft. új gyárát adták át kedden a Bátonyterenyei Ipari Parkban. A belga tulajdonú cég a mintegy kétmilliárd forintos beruházásának köszönhetően 150 embernek ad munkát.

 

A Sinia Kft. nagyszériás bőr és szövet ülőgarnitúrákat és foteleket gyárt Bátonyterenyén elsősorban egy francia áruházláncnak. A gyár három üzemcsarnokát 10 ezer 700 négyzetméteren építették meg, az 1,9 milliárd forintos beruházást 640 millió forinttal az Európai Unió fejlesztési alapja, 113 millió forinttal a magyar állam támogatta.

Rákossy Balázs, a Nemzetgazdasági Minisztérium európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára az ünnepségen elmondta, a kormány tevékenyen hozzá akar járulni ahhoz, hogy ebben a térségben további nagyvállalatok létesítsenek termelő üzemeket. Hozzátette, az Európai Bizottság elfogadta Magyarország uniós programjait, ezzel megnyílt az út minden idők legnagyobb gazdaságélénkítő programja előtt.

 

Rákossy Balázs, a Nemzetgazdasági Minisztérium európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára (balra) és Philippe Corthouts, a Sinia tulajdonosa átvágja a nemzetiszínű szalagot a Sinia Bútorgyártó Kft. ülőbútorgyárának átadási ünnepségén a bátonyterenyei ipari parkban 2015. május 12-én (MTI Fotó: Komka Péter)
Rákossy Balázs, a Nemzetgazdasági Minisztérium európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára (balra) és Philippe Corthouts, a Sinia tulajdonosa átvágja a nemzetiszínű szalagot a Sinia Bútorgyártó Kft. ülőbútorgyárának átadási ünnepségén a bátonyterenyei ipari parkban 2015. május 12-én (MTI Fotó: Komka Péter)

 

A következő hét évben 12 ezer milliárd forint uniós forrás érkezik Magyarországra, a pénz 60 százalékát gazdaságfejlesztésre és munkahelyteremtésre fordítják, emellett a kormány konkrét lépésekkel segíti, hogy a vállalkozások könnyebben, olcsóbban jussanak forrásokhoz, a szakképzés fejlesztésével javuljon a munkaerőkereslet és -kínálat egyensúlya, és hatékonyabb legyen az uniós források felhasználása – idézte fel.

Philippe Corthouts, a Sinia Kft. tulajdonosa ismertette: az 1999-ben alapított cég 2001-től működik Salgótarjánban évi 3,6 milliárd forintos árbevétellel. A nógrádi megyeszékhelyen 220 embert foglalkoztatnak. Ülőbútoraikat exportra gyártják, elsősorban a Benelux államokba és Franciaországba.

A két Nógrád megyei városban 2016-ban már közel 400 embernek adnak majd munkát

– tette hozzá. A tulajdonos arról is beszámolt, hogy nem csak a gyártókapacitásokat, de a cég fejlesztőközpontját is Magyarországon helyezték el, ami bizonyítja elkötelezettségüket a magyar szakemberek munkája iránt.

 

Nagy-Majdon József, Bátonyterenye polgármestere a gyáravatón azt mondta, ezen a területen pár évvel ezelőtt még mocsár volt, majd 2010-től csarnokok épültek, és lassan megtelik a 11 hektáros ipari park. A kormány segítségének és az itt befektető cégeknek köszönhetően Bátonyterenye 2014-ben kikerült a leghátrányosabb helyzetű kistérségek közül – emelte ki a polgármester.

 

Forrás: MTI
Kiemelt fotó: Dolgozók a Sinia Bútorgyártó Kft. újonnan átadott ülőbútorgyártó üzemében (MTI Fotó: Komka Péter)

1 Comment

  1. Nagyon szeretnék it dolgozni sajnos több helyen is próbálkoztam de sajnos nem sikerült és nagyon örülnék ha eltudnék itt helyezkedni ….