Átadták a felújított mátranováki művelődési házat

Befejeződött a mátranováki Május 1. Művelődési Ház és Községi Könyvtár felújítása, az épületet a napokban újra birtokba vehette a község lakossága. A könyvtárnak, színházteremnek, büfének, civil szervezeti eseményeknek és kulturális programoknak helyet adó épület külső-belső felújítási munkálataihoz Mátranovák önkormányzata 92,4 millió forint támogatást kapott, amit önerővel egészítettek ki a beruházás teljes értékűvé tétele érdekében.

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Nógrád megyei fejlesztésekre rendelkezésre álló keret terhére érkezett támogatásból hőszigetelést, fűtéskorszerűsítést, nyílászáró cserét, napkollektorok felszerelését végezték el az épületen. A belső terek megújítását az önkormányzat önerőből finanszírozta, így teljes körű korszerűsítés valósult meg.

Az ünnepélyes átadáson nagy számban megjelent helyi érdeklődők előtt Becsó Zsolt országgyűlési képviselő azt hangsúlyozta, hogy az elmúlt öt év a település fejlődése szempontjából történelmi öt év volt.

Minden összeállt ahhoz, hogy a sok elképzelésből végre sok mindent meg is tudtak valósítani. Örülök, hogy idáig eljutottunk és itt nem szabad megállni. Jó pályára állítottuk Mátranovákot és Kelet-Nógrádot, ezen az úton kell továbbmenni – fogalmazott az országgyűlési képviselő.

Bodor Ernőné polgármester megköszönte mindenkinek, aki részt vett a felújítás előkészítésében és elvégzésében, a lakosságot pedig arra kérte, hogy használják minél többen és minél gyakrabban a megújult művelődési házat.