Átadták a balassagyarmati Révész László Tanuszodát

Átadták a Révész László Tanuszodát hétfőn Balassagyarmaton, a létesítmény 408 millió forintból épült, a Nemzeti Köznevelési Infrastruktúra Fejlesztési Program keretében.

Szabó Tünde, az Emmi sportért felelős államtitkára az átadón hangsúlyozta, hogy egy uszoda több mint sportcentrum: az egészség helyszíne, de egyben közösségi tér is, ahol mindazok találkozhatnak, akiknek fontos az egészséges életmód. Szólt arról, hogy négy éve indult útjára a Minden gyerek tanuljon meg úszni! program, és a cél egyre reálisabbá válik, mert újabb és újabb településeken épülnek uszodák. Szabó Tünde alapsportágnak nevezte az úszást, ami a minőségi testedzés mellett fegyelemre tanít, javítja a testtartást és a keringést.

Medvácz Lajos, Balassagyarmat polgármestere azt mondta, a város lakóinak nagyon régi vágya volt, hogy korszerű, minden igényt kielégítő uszodája legyen Balassagyarmatnak. Közölte: a 8 és 16 óra közötti idő a gyerekeké lesz, előtte és utána a város polgárai is használhatják a tanuszodát.

A létesítményben hatszor tíz méteres, 80 centiméter vízmélységű kismedence, és 16-szor 25 méteres, hatsávos, 190 centiméter mély nagymedence épült. A névadó, Révész László a Magyar Triatlon Szövetség alapító tagja, a Nógrád Megyei Triatlon Szövetség elnöke volt. Ő hívta életre Balassagyarmaton a Palóc Triatlont, és indította el a Mozdulj Gyarmat elnevezésű városi tömegsport rendezvényt. Révész László Béren született 1950-ben, és autóbalesetben halt meg 2003-ban.

 

Forrás: MTI