Átadta elismeréseit a Nógrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

Szerdán a szécsényi Forgách-kastélyban amellett, hogy bemutatták a Nógrád megye tavalyi évét gazdasági szempontból elemző TOP 50 című kiadványt, átadták a Nógrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara által alapított díjakat is.

 

A program első részében dr. Gaál Zoltán, a NAV megyei igazgatója a szervezet munkájáról, a Nógrád megyei gazdaság 2016-os mutatóiról adott átfogó elemzést. Dr. Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke részletesen elemezte a magyar gazdaság helyzetét, eredményeit, lehetőségeit és a kamara szerepét a gazdaság élénkítésében.

Az immár 12. alkalommal közreadott TOP 50 elemzést a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Nógrád Megyei Nógrád Megyei Adó- és Vámigazgatósága, a Nógrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara és a Nógrád Megyei Hírlap közösen készítette el. A kiadvány megállapításairól itt írtunk részletesen.

Ebben az évben is átadták a Nógrád Gazdaságáért és a Nógrád Megye Szakképzéséért díjakat. Nógrád Gazdaságáért díjban részesült a pásztói Fabogár Fafeldolgozó és Kereskedelmi Kft., amely a mátrakeresztesi fafeldolgozó hagyományokat őrizve évtizedek óta stabil cége és foglalkoztatója Pásztónak. Az apáról fiúra szálló elhivatottság a famegmunkálás iránt már a harmadik generációt jellemzi a Bognár családban.

Ugyancsak Nógrád Gazdaságáért díjat kapott a drégelypalánki Vitaland Élelmiszeripari és Fejlesztő Kft. A cég fő tevékenysége az újszerű technológiák, termék-összetételek fejlesztése és kidolgozása az élelmiszeripar számára, melyek gazdaságos, minőségi, piacképes termékek előállítását teszik lehetővé. A termékfejlesztésnél figyelembe veszik az élelmiszergyártás és táplálkozásbiológia legújabb eredményeit, melyeket hasznosítani tudnak fejlesztéseik során.

A világszerte ismert Zollner vállalatcsoport szügyi bázisa, a Zollner Kft. a Nógrád Megye Szakképzéséért díjat a professzionálisan végzett tanulói gyakorlati képzésért vehette át – közölte a Nógrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara.

 

Kiemelt fotó: A kamarai díjazottak a szécsényi eseményen Dömsödi Gábor, Pásztó polgármestere, Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke és Tordai Péter, a Nógrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke társaságában (Fotó: NKIK)