Aszfaltot szaggatott a Rallye2 Salgótarján központjában

Szombat este hatkor felzúgtak a motorok a városközpontban, a Rallye2 kategória számára is megkezdődött az Ózd-Salgó Rallye. Látványos és gyors gumikerülgetéssel, helyenként driftshow-val mérhették össze tehetségüket a versenyzők.

Az estét magasan nyerte Baksai László, jobb egyben Erdei Zoltánnal (0:33,4). 2107-es Ladájukat a Berta József-Radvánszky Gábor páros 24,7 másodperces lemaradással követte. A verseny innen kezdett el szoros lenni, helyenként akár csak pár tizedes különbséggel.

A nógrádi versenyzők sorát Darnóvári Sándor és Nagy Gábor vezetik, akik tizenkettedik helyen végeztek. Őket követik, kissé lemaradva a huszonhatodik helyen a fiatal bátonyi sofőr Balogh Péter és navigátora Lőrik László. A nagyjából egy éve hivatalosan is navigátoroskodó Közgés diák Oroszki Lili és édesapja Oroszki Tamás harmincadik, míg az Ivony Csaba-Kiss Norbert duó negyvenegyedik helyen ért célba a városi prológon.

A múlt heti csehországi Barum Rallye-n részt vevő kazári Molnár Ferenc és Beszterce lakótelepi navigátora Czinege László úgy döntöttek, az Ózd-Salgó Rallye-n is megmutatják, mit rejteget a motorháztető alatt a VFTS Lada. Az idei Országos Rallye Bajnokságon nekik ez az első versenyük. A prológon végül a negyvenharmadik helyen szerepeltek, mivel a szokásos show most sem maradhatott el.

Míg a felsorakozásnál és a rajtban semmi baj nem volt a kis Opel Adam R2-vel, a nógrádi páros Tim Gábor és Tímár Tamás mégis vészvillogóval indult neki a prológ pályájának. Eddig majdnem az összes versenyen rájuk járt a rúd, lehetséges, hogy csak a kisautót szerették volna megkímélni a vasárnapi nagy megmérettetés előtt.

Az Ózd-Salgó Rallye mezőnye vasárnap reggel 7 óra 33 perckor elrajtolt a hétvége kelet-nógrádi napján. Az első gyors útvonala – a tavalyival ellentétben fordítva – Salgótarján-Kazár-Vizslás volt. A nap folyamán a Rallye1 és a Historic kategória kétszer, míg a Rallye2 háromszor fogja teljesíteni a Salgótarján-Kazár-Vizslás, a Mátrakeresztes-Mátraszentimre és a Cered-Zagyvaróna gyorsaságikból álló “kört”.

 

Kiemelt fotó: A Tim Gábor-Tímár Tamás a salgótarjáni városközpontban (Fotó: Csikó Milán | Instagram)