Árvízvédelmi készültség: elsőfokúra csökkentették a készültséget Ipolytarnócon

Az Ipoly folyó által elárasztott Rákóczi utca Ipolytarnócon (MTI Fotó: Komka Péter)

 

A legalacsonyabb szintre, elsőfokúra csökkentették az árvízvédelmi készültséget a Nógrád megyei Ipolytarnócon, mert folyamatosan csökken az Ipoly folyó vízszintje – tájékoztatta a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője pénteken az MTI-t.

 

Angyal Eszter elmondta: az Ipoly vízszintje pénteken 15 órakor 329 centiméteren állt. A faluban szerda este rendelték el a harmadfokú készültséget, miután 21 órára 357 centiméteres lett a vízszint, akkor már 11 centimétert emelkedett egy óra alatt.

A veszélyeztetett területen kilenc ingatlant védenek homokzsákokkal. A huszonhárom lakó közül korábban többen ideiglenesen elhagyták otthonukat, de pénteken mindenki visszaköltözött – közölte a szóvivő.

 

Pótlóbuszok közlekednek Balassagyarmat és Ipolytarnóc között

Az Ipoly magas vízszintje miatt az Aszód-Balassagyarmat-Ipolytarnóc vonal Balassagyarmat és Ipolytarnóc állomás közötti szakaszán csütörtök 20 órától további intézkedésig szünetel a vonatforgalom – tájékoztatta a Mávinform az MTI-t. A lezárás ideje alatt Balassagyarmat és Ipolytarnóc állomás között vonatpótló autóbuszok szállítják az utasokat.

 

(Forrás: www.mavcsoport.hu)
(Forrás: www.mavcsoport.hu)

 

A Mávinform ezt péntek hajnalban azzal egészítette ki, hogy a vízügyi szervek még nem tudták megerősíteni, de az ideiglenes vonallezárás Drégelypalánk és Balassagyarmat között is szükségessé válhat. Amint ezt megerősítik – várhatóan péntek délelőtt – a vasúttársaság honlapján is közzéteszi az ezzel kapcsolatos hírt és a korlátozást, az utasokat tájékoztatja – írták.

 

Kiemelt fotó: Az Ipoly folyó által elárasztott Rákóczi utca a tegnapi tetőzéskor Ipolytarnócon (MTI Fotó: Komka Péter)