Általános iskolásoknak szóló rajzpályázat alkotásaiból nyílt kiállítás a SITI-ben

 

A Salgótarján várossá nyilvánításának 95. évfordulója alkalmából meghirdetett emlékév programsorozatához csatlakozott a Salgótarjáni Ifjúsági Információs és Tanácsadó Iroda (SITI) a 2017 márciusában, “Tavasz” témakörben meghirdetett rajzpályázatával. Az ifjúsági iroda nagy hangsúlyt fektet arra, hogy a SITI-ben működő Ifjúsági Galériában az ifjú művészek, alkotók lehetőséget kapjanak a bemutatkozásra.

 

A felhívásra az általános iskolák alsó és felső tagozatos tanulói küldhették be szabadon választott technikával készített képeiket. 154 alkotás érkezett a SÁIK Gagarin Általános Iskola, a SÁI Dornyay Béla Tagiskola, a SÁI Petőfi Sándor Tagiskola, a Váczi Gyula Alapfokú Művészeti Iskola, valamint a dorogházi Aba Sámuel Általános és Alapfokú Művészi Iskola Móra Ferenc Tagiskolájának növendékeitől. A 154 alkotásból 114-et alsó tagozatos, 40-et felső tagozatos diákok készítettek.

A pályázatra beérkezett művek szakmai szempontú értékelésére Pálkovács Margitot kérték fel, aki örömmel tett eleget ennek a feladatnak. A kiállításmegnyitó műsorát színesítette Fehér Martin és Rácz Gábor zenés előadása, a program egy rendhagyó közönségszavazással záródott, melynek keretében a fiatalok, a kísérők egy kis színes öntapadó papír segítségével kiválaszthatták a nekik legjobban tetsző képeket.

A tárlat megtekinthető április végéig a szülők, osztályok, családtagok és érdeklődők számára, hétköznaponként 12 és 18 óra között.

 

A rajzpályázat díjazottai

Különdíjban részesült alsó tagozatosok:

  • Győri Levente, Váczi Gyula Alapfokú Művészeti Iskola, 4. osztály
  • Miklós Csenge Zoé, SÁIK Gagarin Általános Iskola, 3. osztály
  • Kategóriájának győztese: Kékesi Karina, Váczi Gyula Alapfokú Művészeti Iskola, 3. osztály

Különdíjban részesült felső tagozatosok:

  • Pintér Evelin, Aba Sámuel Általános Iskola és Alapfokú Művészi Iskola Móra Ferenc Tagiskolája, 7. osztály
  • Molnár Rebeka, Aba Sámuel Általános Iskola és Alapfokú Művészi Iskola Móra Ferenc Tagiskolája, 5. osztály
  • Stér Kiara, SÁIK Gagarin Általános Iskola, 6. osztály
  • SÁI Dornyay Tagiskola, 7. osztályosok csoportos alkotása
  • Kategóriájának győztese: Mag Fruzsina, Váczi Gyula Alapfokú Művészeti Iskola, 7. osztály