Általános iskolásoknak szerveztek műhelytábort a Stromfeldben

A Salgótarjáni Szakképzési Centrum Stromfeld Aurél Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája idén is megrendezte műhelytáborát, ahol az általános iskolás fiatalok többek között esztergálhattak, kipróbálták a lézer-gravírozást, megismerkedtek a 3D-tervezéssel, illetve a CNC-berendezések működésével és használatával is.

Máté Gábor, az intézmény gyakorlati oktatásvezetője a 3100.hu-nak elmondta: három évvel ezelőtt rendeztek elsőként műhelytábort az intézményben, miután úgy látták, a novemberi beiskolázási napok már “túl későiek”, addigra a legtöbbek már döntöttek a középiskolaválasztás kérdésében. Céljuk az volt, hogy a diákoknak személyes tapasztalattal a birtokukban legyen idejük gondolkodni a továbbtanuláson. A táborral ennek megfelelően az ötödik, hatodik és hetedik osztályosokat célozzák meg elsősorban – ismertette Máté Gábor. A diákokat idén is számítógépes tervezés és gyártás, fa- és fémmegmunkálás, játékos angol nyelvi foglalkozások és sportos programok is várták a tábor öt napja alatt.

A tábor egyik résztvevője, a nyolcadik osztályt most kezdő Kanász Mihály a 3100.hu-nak elmondta, ő már tudja, hogy a Stromfeldet választja majd, de hogy az intézmény melyik képzését, azt még el kell döntenie. Mihály úgy fogalmazott: a felnőttek azt tanácsolják neki, hogy jobban jár a gépészettel, mint az informatikával, így szívesen jött a táborba, hogy a saját tapasztalatai birtokában tudjon dönteni.

A megyénkben egyedülálló, de országosan is ritkaságnak számító műhelytábor pénteken zárult a salgótarjáni Stromfeldben.

 

3100.hu Fotók: Műhelytáborban résztvevő gyermekek a salgótarjáni Stromfeld Aurél Szakgimnázium és Szakközépiskolában