Államalapítás ünnepe Salgótarjánban templomi hangversennyel, közös imádsággal és Fő téri koncertekkel

Az államalapítás ünnepéhez kapcsolódó programok már vasárnap este, egy templomi hangversennyel megkezdődnek Salgótarjánban, augusuztus 20-án a Fő téri szabadtéri színpadon pedig többek között Koós Réka, Varga
Viktor, Deniz és a Neoton Família Sztárjai várják koncertekkel a város és a térség lakosságát.

Vasárnap 18 órától Szent István király tiszteletére ünnepi hangverseny várják a komolyzene kedvelőit a salgótarjáni Szent József Plébániatemplomban. A belépés díjmentes a programra.

Augusztus 20-án, hétfőn Salgótarjánban, Államalapító Szent István ünnepén koszorúzási ünnepségre és közös imádságra invitálják a városlakókat a Szent István térre, 15 órára. 16:30-tól a Fő téri ünnepi műsorban a polgármesteri köszöntő és az új kenyér szentelése mellett táncház, Koós Réka, Varga Viktor és Deniz fellépése színesíti majd a délutánt. Este nyolc órától a Neoton Família Sztárjainak fergeteges élő koncertjét láthatják majd az érdeklődők a szabadtéri színpadon, a hagyományos ünnepi tűzijátékra pedig a koncert szünetében kerül sor.

A Fő téri rendezvények miatt lezárják a salgótarjáni Rákóczi út városközponti szakaszát augusztus 20-án délután három órától kezdve egészen az éjszakai órákig. Emiatt terelőútvonalon közlekednek majd az autóbuszok is ebben az időszakban: a járatok a postai aluljárónál található megállóhelye(ke)t érintik, a Füleki úti körforgalom helyett pedig a kerékpárüzlet előtti, ideiglenes megállóban állnak meg.

 

(Fotó: MTI Fotó: Sóki Tamás)