Ahol kivágnák az igaz szerelem fáit, ott hull a forgács is

Évadbeli harmadik premierjére készül a salgótarjáni Zenthe Ferenc Színház: a Színházi Világnapon, 2019. március 27-én mutatják be az Erdő című vígjátékot, egy fergeteges komédiát a szerelem, a hatalom és a pénz szentháromságáról.

Alekszandr Nyikolajevics Osztrovszkij művében az idősödő, de még vonzó nő pénzzel szerez magának szerelmet. A nála szolgáló fiatalember a kiszemeltje, akit ugyan először a fiatal rokonlánynak szán, de aztán meggondolja magát. A lány ezt nem is bánja, van neki szerelme, egy gazdag ember fia, de ahhoz, hogy önállóan élhessenek, pénzre lenne szükségük, ám ebben senkire sem számíthatnak. Aztán váratlanul fölbukkan a nő unokaöccse…

A darab főszereplője az immár negyedik zenthés produkciójában bemutatkozó Vándor Éva lesz, a Gurmizsszkaja asszonyt megformáló Jászai Mari-díjas színművésznő partnerei Rácz János (Szomorov), Baksa Imre (Vigov), Jakab Csaba (Voszmibratov), Farkas Zoltán (Bulanov), Szívós Győző (Karp), Kovács Vanda (Ulita), Máté Krisztián (Pjotr), Erdélyi Gábor (Milonov), Albert Péter (Bodajev) és az újra színpadi szerepet alakító, a salgótarjáni társulatban e darabban bemutatkozó Tolnai Klára (Akszjusa) lesznek.

Az előzetesen kiadott szereposztásában egy változás történt: Akszjusa szerepét Tolnai Klára alakítja. Klára a névrokon színészóriás születési helyétől néhány kilométerre, Szügyön nőtt fel, a balassagyarmati Balassi Bálint Gimnázium diákja volt, majd 14 évesen tanulmányai miatt költözött a fővárosba. A Bárka Színházban, az Átriumban, a Sanyi és Aranka Színházban, a Bethlen Téri Színházban játszott, majd külföldi és hazai filmekben forgatott: Houdini, The Last Kingdom, Munkaügyek, A mi kis falunk, Pappa Pia, Kincsem. Érdekes pillanat volt az első olvasópróba előtt, amikor a darab főszerepét játszó Vándor Évával bemutatkoztak egymásnak: korábban felmerült már, hogy együtt játszanak egy darabban, ám az első találkozás végül a Zenthe Ferenc Színház színpadán adatik meg.

A darab díszletét és jelmezeit Pallós Nelli tervezi, a dramaturg Sándor Zoltán, az előadás rendezője Susán Ferenc. A Színházi Világnapon, március 27-én a Székfoglaló Premier Bérlet tulajdonosai tekinthetik meg az előadást; míg másnap, március 28-án a Zenthe Ferenc-bérletesek láthatják az Erdőt. Mindkét estére kaphatóak szólójegyek is a zentheszinhaz.jegy.hu oldalon vagy a Városi Jegyirodában.

 

Kiemelt fotó: A darab néhány nappal ezelőtti olvasópróbája (Fotó: P. Tóth László)