A Zenthe társulata nyitja a brassói színházfesztivált

Megtisztelő felkérésnek tesz eleget a Zenthe Ferenc Színház: a második Magyar Színházfesztivál nyitóelőadásaként Brassóban mutatják be a Komámasszony, hol a stukker? című vígjátékukat csütörtökön este. A salgótarjáni társulat egyetlen magyarországi színházként képviseli hazánkat a négynapos erdélyi fesztiválon, amelyre a szerbiai Újvidékről, valamint Marosvásárhelyről és Csíkszeredából is érkeznek vendég produkciók.

A Zenthe Ferenc Színház örömmel tesz eleget a felkérésnek, amely megtisztelő egy ilyen fiatal társulat számára – kommentálta bemutatkozásukat a 3100.hu-nak a salgótarjáni színház igazgatója. Simon Lajos hozzátette, a sikeres fellépésen túl igyekeznek újabb jó kapcsolatokat kiépíteni a határon túli magyar színházakkal, mint ahogy tették korábban a Kassai Thália Színházzal, a Zentai Magyar Kamaraszínházzal, vagy több szlovákiai és szlovéniai játszóhellyel.

A fesztiválon Görgey Gábor Komámasszony, hol a stukker? című, 2016 februárjában színre vitt vígjátékával méreti meg magát a Zenthe színház. A mindenkor időszerű mondanivalót magában hordozó előadás szerepeit Máté Krisztián (Cuki, az alvilági), Jakab Csaba (a Méltóságos), Borbiró András (Kiss, az intellektuel), Albert Péter (Márton, a vidéki), valamint a K. Müller szerepét ez alkalommal magára húzó Kántor Zoltán alakítja. A Halasi Imre által rendezett előadást a társulat korábban Salgótarjánban, Szécsényben, Pásztón, Bátonyterenyén, Kazáron, valamint több megyén kívüli, magyarországi színházban játszotta, fesztiválon ez alkalommal szerepelnek vele először.

 

Kiemelt fotó: Balról Jakab Csaba, Farkas Zoltán, Borbiró András, Albert Péter és Máté Krisztián, azaz a Méltóságos, K. Müller, Kiss, Márton és Cuki a darab egyik jelenetében (Fotó: Juhász András | Zenthe Ferenc Színház)