A Zenthe Ferenc Színház darabját tűzte műsorra az M5-ös televíziós csatorna

Heinrich von Kleist egyfelvonásosát, a Tarnóczi Jakab rendezte Az eltört korsót mutatta be tavaly a salgótarjáni Zenthe Ferenc Színház a Vidéki Színházak Fesztiválján, amit akkor az M5-ös televíziós csatorna is rögzített, kedden (2020. február 4-én) este pedig az országos televízió képernyőjére kerül.

Az előadás dramaturgját, Varga Zsófiát tavaly a “legjobb dramaturgi munka” fesztiváldíjjal jutalmazták; a darab rendezőjét, Tarnóczi Jakabot pedig azóta az ország legígéretesebb pályakezdő rendezőjének ítélte meg a Színikritikusok Céhe. A salgótarjáni teátrum előadását ma 21 óra 50 perctől kezdődően tűzte műsorra az M5-ös televíziós csatorna.

A darab főszereplője Kaszás Gergő Jászai Mari-díjas színész, mellette feltűnik többek között Máté Krisztián, Rácz János, Bozó Andrea, Erdélyi Gábor, továbbá a Csak színház és más semmi című televíziós sorozatból is jól ismert színésznő, a salgótarjáni Mikecz Estilla is.

 

Kiemelt archív fotó: Az eltört korsó című darab főpróbája a salgótarjáni Zenthe Ferenc Színházban (Fotó: MTI/Komka Péter)