A zalaegerszegiek nyerték a 27. Gabora Gálát

Bár a tervek arról szóltak, hogy az idei gála rangját a Barcelona öregfiúk csapata is emeli jelenlétével, ez végül nem tudott megvalósulni. Ettől függetlenül ezúttal is láthatóan jól szórakozott a városi sportcsarnokban egész nap szép számmal kilátogatott publikum a résztvevő csapatokkal egyetemben. Az idei, sorrendben 27. jótékonysági esemény kedvezményezettje a Jó Pásztor Katolikus Óvoda volt. A bevétel úgy tűnik meghaladja majd a hárommillió forintot.

Gabora János rövid megnyitó beszédében kiemelte: ezúttal is az ország minden részéből érkeztek a sportszerető emberek a salgótarjáni gálára. “Példát mutatunk mindenkinek ezzel az összefogással, visszük Salgótarján városának jó hírnevét” – emelte ki a főszervező. Beer Miklós, a Váci Egyházmegye püspöke üzenetét Varga András atya tolmácsolta a megnyitó során. A megyéspüspök levelében áldását küldte a szervezőknek, a rendezőknek, a játékosoknak, az óvoda egész közönségének és minden szurkolónak.

Az eseményt – egy felvezető mérkőzést követően – a kedvezményezett Jó Pásztor Katolikus Óvodába járó gyermekek zenés-táncos műsora indította útnak. Az “A” csoportban a Hotel Salgó, a Ferencvárosi Sasok, a Pécsi MSC és a Szombathelyi Haladás; míg a “B” csoportban a Debreceni VSC, a Dunaszerdahely, a Videoton és a Zalaegerszeg csapatai meccseltek. A közönség idén is olyan jól ismert játékosokat láthatott pályára lépni, mint Kenesei Krisztián, Sowunmi Thomas, Zombori Zalán, Dragóner Attila, Lipcsei Péter vagy Madar Csaba. A bemutató- és gálamérkőzéseket a Nógrád Megyei Hírlap, a Parlament, a Sport TV, a Szponzorok válogatottja mellett a Rocky’s Barátok és a Gabora Team játszották. A találkozókat Arany Tamás, Makai János, Pál László és Varga Gábor vezették a 27. Gabora Gálán. A zalaiak korábban eddig egyszer, még 1999-ben nyerték meg a salgótarjáni tornát.

 

Eredmények

“A” csoport. Hotel Salgó – Pécsi MSC: 1 – 1. Hotel Salgó – Szombathelyi Haladás: 4 – 2. Pécsi MSC – Szombathelyi Haladás: 4 – 1. Ferencvárosi Sasok – Hotel Salgó: 3 – 0. Ferencvárosi Sasok – Szombathelyi Haladás: 4 – 1. Ferencvárosi Sasok – Pécsi MSC: 0 – 1. Végeredmény: 1. Pécsi MSC, 2. Ferencvárosi Sasok, 3. Hotel Salgó, 4. Szombathelyi Haladás.

“B” csoport. Dunaszerdahelyi AC – Zalaegerszegi TE: 2 – 5. Videoton – Debreceni VSC: 2 – 3. Zalaegerszegi TE – Videoton: 2 – 0. Debreceni VSC – Dunaszerdahelyi AC: 4 – 1. Videoton – Dunaszerdahelyi AC: 3 – 3. Zalaegerszegi TE – Debreceni VSC: 6 – 1. Végeredmény: 1. Zalaegerszegi TE, 2. Debreceni VSC, 3. Videoton, 4. Dunaszerdahelyi AC.

3. helyért. Debreceni VSC – Ferencvárosi Sasok: 6 – 4.

Döntő. Zalaegerszegi TE – Pécsi MSC: 5 – 3.

Gálamérkőzések. Szponzorok – Nógrád Megyei Hírlap: 2 – 1, Parlament – Sport TV: 1 – 2, Rocky’s Barátok – Gabora Team: 1 – 0, Parlament – Rocky’s Barátok: 1 – 1, Sport TV – Gabora Team: 0 – 1, Sport TV – Rocky’s Barátok: 3 – 1, Parlament – Gabora Team: 3 – 3.