A Wamsler SE közel 1,8 milliárd forintos támogatási szerződést kötött az NGM-mel

A salgótarjáni Wamsler SE háztartástechnikai cég pénteken 1 milliárd 786 millió forint összegű támogatási szerződést kötött a Nemzetgazdasági Minisztériummal – közölte a tulajdonos, az Opus Global Nyrt. a Budapesti Értéktőzsde honlapján pénteken.

A támogatási szerződést az “Intelligens gyártó és innovációs központ létrehozása a Wamsler SE Részvénytársaságnál a hatékonyság és versenyképesség növelése érdekében” nevű projekt megvalósítására írták alá. A Wamsler a mintegy 3 milliárd 572 millió forint összköltségű projekt megvalósításához veszi igénybe a támogatást. A projekt keretében a Wamsler SE termelési folyamat-reorganizációt hajt végre, gyártócsarnokokat épít és korszerűsíti termelési eszközeit, valamint bővíti kapacitását.

A Wamsler SE a Salgótarjáni Vasöntöde és Tűzhelygyár jogutódjaként 1992-től a németországi (müncheni) Wamsler GmbH-val egyesülve több mint 100 éve (1894-óta) gyárt háztartási sütő-, főző-, fűtőkészülékeket. Az elmúlt években az Iparfém Kft.-vel és a Mátrafűtőber Kft.-vel kibővülve a cég mára Közép-Európa legnagyobb, 100 százalékban magyar magántulajdonban lévő “tűzhelygyára”. Termékeik nagyobb részét exportálják főleg német, osztrák és holland piacra, de jelentős részesedést foglalnak el a magyar piacon is. Éves szinten több mint 10 ezer tonna lemezt használnak és 4500 tonna vasöntvényt gyártanak, ebből 2500 tonnát építenek be a gyártott készülékekbe.

Mint azt korábban megírtuk: az Opus Global Nyrt. igazgatósága kedden döntött az ázsiós alaptőke-emelésről és a 3,6 milliárd forintos fejlesztésről. A Wamsler SE 2016-ban 6,95 milliárd forint nettó árbevételt ért el, 347 millió forint veszteség mellett. Az előző évben a nettó árbevétel 6,935 milliárd forint volt, az adózott eredménye 30,78 millió forint volt – foglalja össze az MTI.

 

(Kiemelt fotó forrása: Wamsler SE | Facebook)