A várossá nyilvánítás 99. évfordulójára emlékeznek Salgótarjánban

Kültéri kiállítással és televízión keresztül, élőben közvetített díszünnepséggel emlékeznek a várossá nyilvánítás 99. évfordulójára Salgótarjánban.

A megyeszékhely központjában a József Attila Művelődési Központ külső előterében az évforduló és a Magyar Kultúra Napja alkalmából nyílt kiállítás a múlt héten “Salgótarján 01-99” címmel. A tablókat szerdáig tekinthetik meg az érdeklődők az (idén fennállása 55. évfordulóját ünneplő) intézmény bejárata előtt.

Salgótarján várossá nyilvánításának január 27-i évfordulóin rendre díszünnepséget rendeznek a megyeszékhelyen, idén azonban ezt rendhagyó módon teszik, tekintettel a koronavírus-járvány miatt érvényben lévő korlátozásokra. A Salgótarján várossá nyilvánításának 99. évfordulója és a Magyar Kultúra Napja alkalmából megrendezendő díszünnepség szerdán 18 órától kezdődően, ezúttal üres nézőtér előtt zajlik majd a József Attila Művelődési Központ színháztermében, az eseményt a városlakók élőben követhetik majd a Salgótarjáni Városi Televízió közvetítésében. Hagyományosan itt adják majd át a városi kitüntető címeket és díjakat.

A város születésnapja alkalmából a Rendezvény- és Médiaközpont egy játékot indított közösségi oldalán “9 Szobor 9 Tipp” címmel, melyben kvízkérdésekre lehet válaszolni a különböző salgótarjáni szobrokkal kapcsolatban. A helyes megfejtők között ajándéktárgyat sorsolnak ki.

 

Kiemelt fotó: “Salgótarján 01-99” címmel nyílt időszakos kiállítás a művelődési központ külső előterében (Fotó: Salgótarjáni Rendezvény- és Médiaközpont Nonprofit Kft.)