A teljes munkaterületen zajlik a 21-es út négynyomúsítása

Tar, Mátraverebély és Kisterenye térségében is folyamatosan, a teljes munkaterületen dolgozik a kivitelező a 21-es számú főút négynyomúsításának befejezésén. A beruházás várhatóan az eredeti terveknek megfelelően, 2019 tavaszán fejeződhet be Nógrád megyében – közölte a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.

Tar és Mátraverebély térségében befejeződtek a szakasz elejétől a rézsűképzési munkák és padkakészítések, valamint a sámsonházi bekötő út utáni szakaszon a bal és jobb pályák pályaszerkezeti rétegeinek építése a tari nagy szikláig, így a forgalmat átterelték a bal pályára. Ezt követően azonnal megkezdődött a meglévő főúti pálya marása és bontása. A műtárgyak építése is folyamatos a teljes szakaszon.

November elejéig nem lehet a 21-es útról le-, valamint oda felhajtani Mátraverebélyben, a Vasút út Szentkút felőli irányából, illetve irányába. A korlátozás alatt a település ezen része a főúttal párhuzamos mellékúton közelíthető meg gépjárművekkel, melyre a tari csomóponton keresztül, illetve a kisterenyei Zrínyi utcán át hajthatnak rá az autósok. A korlátozás a gyalogosforgalmat nem érinti Mátraverebélyben.

Kisterenyénél mind külterületen, mind belterületen az új jobb pálya pályaszerkezetének építése zajlik. Ezzel párhuzamosan tovább folytatódik a három belterületi aluljáró jobb oldalának építése is, de hamarosan kezdődnek majd a belterületi járdaépítések is.

A teljes szakaszon sebességkorlátozás és előzési tilalom van érvényben. Jelentős, időszakosan torlódást is okozó forgalomkorlátozásokra a 23-as számú út csomópontjában és környékén lehet számítani, előreláthatólag november végéig.

 

(Kiemelt fotó: Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.)