A Szojka Ferenc Stadion helyett a tóstrandi pálya újul meg

Értesülésünket az Emberi Erőforrások Minisztériuma Sportért Felelős Államtitkársága erősítette meg. Érdeklődésünkre közölték: a salgótarjáni labdarúgó-létesítmény megjelölése tekintetében adminisztrációs hiba/elírás történt, a kijavítása érdekében már felvették a kapcsolatot a Miniszterelnökséggel, a Kormányhatározat módosítása már folyamatban van.

Mint arról korábban írtunk: Nógrád eddig kimaradt az ilyen fejlesztésekből, a Magyar Közlönyben megjelentek szerint azonban megyénkben is megvalósulhat az első stadion-beruházás. A határozat az Öblös-pályát és Szojka Ferenc Stadiont említette – utóbbit hibásan. A kormányhatározat a Diósgyőri VTK észak-magyarországi és felvidéki sportfejlesztési programjának megvalósításához szükséges forrás biztosításáról szól. A fejlesztések diósgyőri, egri és felvidéki beruházásokat is tartalmaznak a salgótarjáni fejlesztések mellett, a rendelkezésre bocsátott forrás összesen 9 milliárd 974,5 millió forint. Ebből a minisztérium tájékoztatása szerint 3,9 milliárd forintot tesznek ki a salgótarjáni beruházások.

DVTK – SBTC

Az SBTC-t – mint focicsapatot – az SBTC Sport Kft. irányítja. Ennek a korlátolt felelősségű társaságnak 75 százalékban a Borsodsport Invest Kft., 20 százalékban Salgótarján Megyei Jogú Város Önkormányzata, 5 százalékban pedig a Salgótarjáni Barátok Torna Club a tulajdonosa. A DVTK csapatát a Borsodsport Invest Kft. és Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata tulajdonolja.

Az SBTC Sport Kft-nek éppen a közelmúltban lett új ügyvezetője – Salgótarján Megyei Jogú Város Közgyűlése július 17-én hagyta jóvá az ügyvezetőváltást. Az előterjesztésből kiderült: a társaság korábbi ügyvezetője, Czékmán József lemondott tisztségéről, így a taggyűlés az új ügyvezetőnek Szemán Norbertet választotta meg. Szemán Norbert a Diósgyőri VTK operatív igazgatója is egyben. A napirend azt is tartalmazta, hogy a Megyei I. osztályban szereplő klubnál egy új tisztségre is szükség van: augusztus 1-től sportigazgatónak választották meg Holczer Tamást.

 

3500 fős stadion épül a Tóstrandon

A stadion-rekonstrukció témájáról (és a helytelen helyszínmegjelölésről) tegnap Dániel Zoltán alpolgármester is nyilatkozott a Salgótarjáni Városi Televíziónak. Ismertette: a tóstradi fejlesztés célja, hogy a komplexum teljesítse az NB II-es kritériumokat. A főpálya egy 3500 néző befogadására alkalmas stadionná épül át, megújul az öltözőépület, illetve – a követelményekhez igazodva – egy harmadik edzőpályát is kialakítanak majd. A megnövelt befogadóképességű stadionhoz parkolóhely-bővítés is szükséges, így egy 250 autó befogadására alkalmas parkolót is kialakítanak.

Ezzel a környezet itt teljesen megújul majd és egy 21. századi sportkomplexum kialakítására kerülhet sor – tette hozzá Dániel Zoltán.

Az alpolgármester az ütemtervvel kapcsolatban ismertette: az Öblös-pálya felújításával kezdődhet majd a munka, mivel ha a Tóstrandon elindul a stadion-rekonstrukció, annak ideje alatt is játszania kell valahol az SBTC felnőtt- és utánpótlás-csapatainak. A tervek szerint a munka már 2018-ban elindulhat az Öblös-pályán, majd – az előrehaladás gyorsaságától függően, várhatóan nagyjából egy év elteltével – következhet a tóstrandi rekonstrukció. Dániel Zoltán becslése szerint 3 éven belül megvalósulhat a felújtás az érintett helyszíneken.

Reméljük, hogy addigra az SBTC csapata is olyan szintre kerül, hogy meg tudjuk tölteni az új stadiont – tette hozzá az alpolgármester.