A szezonális termékek árusítóira fókuszálnak Nógrádban a revizorok

Az adventi időszakhoz és a karácsonyhoz kapcsolódó termékeket árusítókat ellenőrzik a revizorok ezen a héten Nógrádban. A NAV Nógrád Megyei Adó- és Vámigazgatósága munkatársainak megjelenésére elsősorban a vásárokon, piaci kitelepüléseken szezonális árukat, így fenyőfát, szaloncukrot, édességet, játékot, hal- és húsárut értékesítők számíthatnak.

Hétfőn Szécsényben és környékén, kedden Rétságon és a város térségében, míg szerdán Jobbágyi és Szurdokpüspöki településeken és környékükön lehet kiemelten számítani az ellenőrök megjelenésére. Csütörtökön Salgótarjánban és a megyeszékhely térségében; pénteken Bátonyterenyén és környékén; szombaton Balassagyarmat, Szécsény, Pásztó és Bátonyterenye is kiemelt ellenőrzéseket tervez a NAV.

Az ellenőrzések során elsősorban az alkalmazottak bejelentését, a forgalmazott áruk eredetét, a számla- és nyugtaadást, valamint az online pénztárgép használatának szabályszerűségét vizsgálják majd. Utóbbi körben kiemelten ellenőrzik a tényleges és a bizonylatolt készpénzkészlet egyezőségét, a napi nyitó pénzkészlet rögzítését, továbbá a pénztárgép éves felülvizsgálatát.

Ugyanakkor azt is hozzáteszik, hogy az adóellenőrök a hét valamennyi napján a megye egyéb településein is végezhetnek vizsgálatokat.

 

(Kiemelt fotónk illusztráció!)