A szépkorúak életminőségének javítása érdekében indítana városi programot Szabó Csaba

A Gondoskodó Salgótarján Program a kulturális programoktól a tömegközlekedés fejlesztésén át a városrészi gondnoki szolgálat felállításáig tartalmazna intézkedéseket. Erről Szabó Csaba, a kormánypártok salgótarjáni polgármesterjelöltje beszélt kedden, az Idősek Világnapja alkalmából tartott sajtótájékoztatóján.

Szabó Csaba úgy fogalmazott: úgy a városnak, mint személy szerint neki is fontos az, hogy megbecsülést kapjanak azok, akik a két kezükkel építették fel és tették naggyá Salgótarjánt; egyben feladatának tekinti, hogy az önkormányzat kapocsként működve biztosítsa a generációk közötti kézfogást. Hozzátette azt is, hogy véleménye szerint az idősek nem kaptak kellő figyelmet az önkormányzattól az elmúlt öt évben. Példaként említette a buszjáratok csökkentését, a közterületek rendezetlenségét, egyes városrészek kifejezett elhanyagoltságát, továbbá a peremkerületek szolgáltatás színvonalának kritikán aluli voltát.

A Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje ismertette: megválasztását követően – a Miskolcon működő Salkaházi Sára Program mintájára – elindítják a Gondoskodó Salgótarján Programot, mellyel a városban élő idős embereknek kívánnak jobb életminőséget biztosítani.

Kifejtette: ennek keretében a biztonság, a kultúra és az egészségügy területén kívánnak segítséget nyújtani a szépkorúaknak. Szabó Csaba példaként említette az ún. ajtóriasztó ékek igénylésének lehetőségét, a helyi járati buszközlekedés nagymértékű javítását, az önkormányzattal való kapcsolattartás megkönnyítése érdekében ingyenesen hívható telefonszám üzemeltetését, városrészi gondnoki hálózat kialakítását, a városrészek szolgáltatási színvonalának emelését, a háziorvosi rendelők felszereltségének javítását, továbbá rendszeres kirándulások és kulturális programok szervezését a szépkorúak számára.

Meggyőződésem, hogy ha mindezeket megtesszük, a szépkorúak jobban fogják magukat érezni a városban, érezve egyben a törődést az önkormányzat oldaláról, biztonságosabb életkörülmények között élve, büszkébbek lesznek városukra – mondta Szabó Csaba.

A polgármesterjelölt a sajtótájékoztatón kitért Orbán Viktor miniszterelnök kedden az Országházban, az Idősek Tanácsa ülésén tett bejelentésére is, miszerint a nyugdíjprémium átlagos összege 20 160 forint, a nyugdíjkiegészítésé pedig 11 ezer forint lesz idén, a pénzt novemberben egy összegben kapják meg a nyugdíjasok.

 

3100.hu Fotó: Szabó Csaba, a kormánypártok salgótarjáni polgármesterjelöltje, az Idősek Világnapja alkalmából tartott sajtótájékoztatóján