A szécsényi Vincze Ferenc nyerte a ralibajnokság nyitó futamát

A Vincze Ferenc, Bacigál Igor kettős nyerte az Eger-ralit, a 2019-es országos bajnokság szezonnyitó futamát.

A Skoda Fabia R5-össel versenyző szécsényi autóversenyző és navigátora mögött a Turán Frigyes, Bagaméri László duó ért célba 8.8 másodperces hátránnyal a második helyen, harmadikként a Balogh János, Holczer Dániel kettős zárt több mint egyperces hátránnyal. A bajnoki címvédő Hadik András, Kertész Krisztián páros műszaki hiba miatt a harmadik szakaszon nagy hátrányba került, ők így nem szólhattak bele a győzelemért zajló harcba.

Az összesen 163,7 kilométernyi gyorsasági szakasz végén az élen záró Vincze Ferenc a 3100.hu-nak azt mondta: voltak a végeredménytől szorosabb pillanatok is, Turánék a szombati nap első felében vezették is az abszolútot. Hozzátette: a szombati gyorsasági szakaszok „második körében” sikerült visszavenniük a vezetést, a harmadikban pedig tovább tudták növelni előnyüket, így közel húsz másodperces előnnyel tudtak ráfordulni a vasárnapi versenyprogramra.

Vasárnap már nem igazán vállaltunk kockázatot, gazdálkodtunk az előnyünkkel. Szinte minden tekintetben elégedettek vagyunk – húzta alá Vincze Ferenc, hozzátéve, hogy a rosszabb minőségű, néhol már-már murvásként jellemezhető Parádsasvár-Szuha-Mátraalmás szakasz azért nem lett a kedvencük a győzelem ellenére sem.

A Vincze Ferenc - Bacigal Igor páros Skoda Fabia R5-ös versenyautójukkal, Sirok közelében (Fotó: MTI/Komka Péter)
A Vincze Ferenc – Bacigal Igor páros Skoda Fabia R5-ös versenyautójukkal, Sirok közelében (Fotó: MTI/Komka Péter)

A Citroën C3 R5-tel versenyző, szintén szécsényi Velenczei Ádám (Zsiros Gábor navigátorral) ötödikként zárt az Eger-ralin, a salgótarjáni Rafael Tamás (Vadász Sándorral az oldalán) a Porsche 911 GT3-mal benzinnyomás-probléma miatt lényegében el sem tudta kezdeni a futamot.

A legtöbb előzetes esélylatolgatás szerint a Rallye1 idei bajnoksága leginkább Hadik András, Turán Frigyes, illetve a szécsényi Vincze Ferenc küzdelméről szólhat majd, amibe a szintén szécsényi Velenczei Ádámnak is komoly beleszólása lehet, ha sikerül gyorsan összebarátkoznia új Citroenjével. A ralibajnokság következő fordulóját április végén rendezik Miskolcon.

 

Kiemelt fotó: Bacigal Igor és Vincze Ferenc ünnepel az egri Dobó téren (Fotó: MTI/Komka Péter)