A Stromfeld Aurél Technikumban járt az alapvető jogok biztosa

Az alapvető jogok biztosát fogadta a Stromfeld Aurél Technikum (Fotó: Alapvető Jogok Biztosának Hivatala | Facebook)

A Nógrád Megyei Szakképzési Centrum Stromfeld Aurél Technikumában járt Kozma Ákos, az alapvető jogok biztosa. Az ombudsmannal Bozó János igazgató, valamint a technikumban szolgálatot ellátó iskolaőr beszélgetett az iskolaőri rendszerrel kapcsolatos tapasztalatokról.

Kozma Ákos elsősorban arra volt kíváncsi, hogyan fogadták a tanulók és szüleik az új intézményként bevezetett iskolaőrséget, történtek-e kirívó esetek, és hogy szükség volt-e iskolaőri intézkedésre. Bozó János elmondta: az intézményben egy egykori tanuló kapott lehetőséget az iskolaőri pozíció betöltésére. Az igazgató szerint a fiatal informatikus szót ért az itt tanulókkal, valamint a tanárok és az iskolavezetés kéréseit is szívesen teljesíti.

Bár kirívó magatartási formák itt csak elvétve jelennek meg, ugyanakkor a tanárok és a szülők számára is megnyugtató az iskolaőr jelenléte.

Külön kiemelte, hogy a tiltott helyen dohányzók figyelmeztetésében nagy segítséget jelent a fiatal iskolaőr, akire hallgatnak is a diákok. A megbeszélés után az alapvető jogok biztosa elégedetten távozott az intézményből.

 

Kiemelt fotó: Az alapvető jogok biztosát fogadta a Stromfeld Aurél Technikum (Fotó: Alapvető Jogok Biztosának Hivatala | Facebook)