A somoskőújfalui határátkelőnél bukott le két salgótarjáni kábítószer-kereskedő

A rendőrök több mint ezer gramm növényi törmeléket találtak a férfi lakásán (Fotó: Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság)

A somoskőújfalui határátkelőnél ellenőriztek egy személyautót a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatóság Felderítő Osztály és a Cserhát Mélységi Ellenőrzési Közterületi Támogató Alosztály munkatársai május 12-én, amelynek vezetőjénél és utasánál is kábítószergyanús növényi törmeléket találtak – közölte a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság.

Az anyagon végzett gyorsteszt kimutatta, hogy az valóban kábítószernek minősül, így a hatóság munkatársai később házkutatást tartottak a 32 éves sofőrnél. A férfi lakásán növényi magvakat, bruttó 1046,3 gramm növényi törmeléket, több darab növényi szárat, valamint kábítószer termesztéséhez, előállításához szükséges eszközöket találtak meg és foglaltak le a nyomozók.

Később az is kiderült, hogy a Somoskőújfalunál ellenőrzött autó 27 éves utasa kábítószert adott el a 32 éves férfinak, aki később szintén drogot adott át 27 éves társának. A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatóság Felderítő Osztálya jelenleg kábítószer-kereskedelem, valamint kábítószer birtoklása bűncselekmények megalapozott gyanúja miatt, szakértők bevonásával folytat büntetőeljárást a két salgótarjáni férfi ellen.

 

Kiemelt fotó: A rendőrök több mint ezer gramm növényi törmeléket találtak a férfi lakásán (Fotó: Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság)