A salgótarjáni Rafael-Szabó páros nyerte az Eger-ralit a 2WD kategóriában

Szabó Balázs és Rafael Tamás az Eger Rallye céldobogóján (Forrás: Rigó Motorsport | Facebook)

 

A Rigó Motorsport színeiben versenyző Rafael Tamás – Szabó Balázs páros nyerte a 2WD (4-10 géposztályok) kategóriát az Eger-ralin – előttük csak a 2WD+ kategóriában (11-14 géposztályok) induló Bútor – Tagai (Peugeot 306 Maxi KitCar) végzett kétkerék meghajtású autóval. A BMW E87-essel megszerzett kategóriaelsőséggel az abszolút 28. helyén végeztek, az Országos Rallye Bajnokságban pedig az abszolút 20. helyen értek célba.

 

Úgy is fogalmazhatunk, hogy a salgótarjáni páros ott folytatta, ahol tavaly abbahagyta. Rafaelék magabiztosan nyerték a 2WD kategóriát: a második helyezett Klausz – Kecskeméti páros (Peugeot 2018 Vti R2) 26,5 másodperc, a harmadik Lángi – Veres páros (BMW Z4M) 27,6 másodpercet kapott tőlük a 16 gyorsasági alatt. Már a második szakasz után átvették a vezetést az összetettben, amit a legvégéig folyamatosan tartottak is. A 16 gyorsasági közül 5 esetben sikerült a legjobb időt autózni: feküdt nekik az Egerszalók – Verpelét (Gy5, Gy9), a Mátraháza – Mátraalmás (Gy6), a Bátor – Terpes (Gy15) és az Egerszólát – Egerszalók (Gy16) gyorsasági is, a Sirok – Egerbakta, a Szarvaskő – Egerbocs és a Szuha – Parádsasvár szakaszokon azonban nem jött össze a szakaszgyőzelem. Utóbbihoz kötődik a legrosszabb részeredmény is, egy hetedik helyezés.

Itt egy baleset volt a pályán, ami miatt nagyon sokat kellett várni a rajtban az indulásra. Sajnos ilyenkor azt tapasztalom, hogy nehezen “rázódok vissza” a verseny ritmusába

– mondta el a fentiek okát firtató kérdésünkre Rafael Tamás, akitől rövid értékelést is kértünk.

Minden rendben volt körülöttünk, ez egy tökéletes hétvége volt. Annyira, hogy azt gondolom, ha ezt az eredményt előre borítékolta volna nekünk valaki, elfogadtuk volna.

 

A szintén nógrádi Vincze Ferenc – Kuti Péter páros (Mitsubishi Lancer Evo IX) az abszolút 8. helyén (ORB 4.), a Velenczei Ádám – Farnadi Ágnes páros (Mitsubishi Lancer Evo IX) az abszolút 13. helyén (ORB 9.) végzett.

 

A nyolcfutamosra tervezett országos bajnokság idénynyitó versenyét, a hétvégi Eger-ralit a címvédő Herczig Norbert nyerte. A 11. alkalommal rendezett viadal honlapja szerint az idén is Skoda Fabia R5-össel induló Herczig és navigátora, Igor Bacigal 1:12:03.3 óra alatt teljesítette a 144,5 kilométeres össztávot. A 16 gyorsasági szakaszból álló versenyre öt országból érkeztek pilóták, és 200 magyar páros nevezett. Az abszolút rangsorban Herczigék másodikok lettek a lengyel Grzegorz Grzyb és Robert Hundla mögött – tudósít az MTI.

 

Kiemelt fotó: Szabó Balázs és Rafael Tamás az Eger Rallye céldobogóján (Forrás: Rigó Motorsport | Facebook)