A salgótarjáni képzésre jelentkezők közül a legjobbak tandíj nélkül kezdhetik meg tanulmányaikat

A pótfelvételi eljárásban jelentkezők közül a legjobb öt hallgató biztosan a tandíj megfizetése nélkül kezdheti majd meg tanulmányait az Óbudai Egyetem salgótarjáni, műszaki mérnökasszisztens felsőoktatási szakképzésén. Az már korábban biztossá vált, hogy szeptemberben elindul a négy féléves salgótarjáni képzés, az egyetem azonban a pótfelvételi részeként is várja az újabb jelentkezőket.

 

Az Óbudai Egyetem Salgótarjáni Képzési Központ és Kutatóhelyének igazgatója úgy fogalmazott: versenyképes tudást kapnak majd hallgatóik. Székyné dr. Sztrémi Melinda a 3100.hu kérdésére kiemelte:

13 helyi vagy környékbeli céggel már megállapodást kötöttek, leendő hallgatóik tehát olyan cégeknél tölthetik el a gyakorlati félév idejét, ahol jó eséllyel munkahelyet is kaphatnak majd tanulmányaik befejezését követően.

A tantárgyak egy részét budapesti oktatók tanítják majd, de helyi pedagógusok is bekapcsolódnak az oktatásba.

Székyné dr. Sztrémi Melinda arról is tájékoztatta a 3100.hu-t, hogy az egyetem ösztöndíjat alapított a tehetséges helyi diákok felsőfokú tanulmányainak támogatására, melynek köszönhetően a képzésre önköltséges formában felvételt nyert hallgatóink akár mentesülhetnek a tandíjfizetési kötelezettség alól. Képzési hozzájárulási támogatás keretében az egyetem és Salgótarján Megyei Jogú Város Önkormányzatával közösen vállalja az egy főre jutó hallgatói önköltség teljes körű finanszírozását az első szemeszterben, a legjobb felvételi eredményt elérő 5 pályázó esetében. A képzési hozzájárulási támogatás mértéke minden nyertes pályázó esetében megegyezik az önköltség 100 százalékával. A második félévtől kezdődően a pótfelvételi eljárásban felvettek közül a legjobb tanulmányi eredménnyel rendelkező 5 hallgatót illeti majd meg a tandíjmentesség. Bár ez a támogatás csak a pótfelvételi eljárásban jelentkezőkre vonatkozik, ugyanakkor ettől függetlenül a képzés valamennyi hallgatója részesülhet majd az Óbudai Egyetem ösztöndíjaiból és egyéb támogatásaiból.

 

Augusztus 7-ig jelentkezhetnek a pótfelvételi eljárásra azok, akik az általános feltételek mellett nem kerültek be egyetemre, főiskolára, vagy nem adtak be kérelmet. A felvi.hu oldalon közzétett tájékoztató szerint jelentkezni kizárólag elektronikus úton lehet, és csak egyetlen képzés jelölhető meg. A pótfelvételi során kizárólag önköltséges képzések indulnak, ez alól kivétel az ápolás mesterképzési szak három felsőoktatási intézményben, valamint a Nemzeti Közszolgálati Egyetem egyes képzései.

A pótfelvételiben meghirdetett szakok esetében a ponthatárok nem lehetnek alacsonyabbak a július 26-án meghatározottnál, ha a szakot korábban az általános eljárásban is meghirdették – ez a salgótarjáni szakképzés esetében 262 pont. Az eljárásban meghirdetett képzések és azok legfontosabb tudnivalói a felvi.hu oldalon találhatók meg. Az űrlapok kitöltésére augusztus 7-én éjfélig van lehetőség, azokat ugyanezen időpontig hitelesíteni is kell.

 

Mint ismeretes, az Óbudai Egyetem idén szeptemberben indítja a műszaki mérnökasszisztens felsőoktatási szakképzést Salgótarjánban. Hogy mit érdemes a képzésről tudni, azt már korábban összefoglaltuk, emellett természetesen az Óbudai Egyetem honlapja is hasznos információkat szolgáltat az érdeklődő diákoknak.

Az egyetem az ősz folyamán megkezdi az egykori Népjóléti Képzési Központhoz tartozott Nemzeti Szociális és Családpolitikai Intézet épületében a helyi kampusz kialakítását is. Erre közel kilencszáz millió forintot fordítanak. Időközben már az is biztossá vált, hogy az első tanévben a J. L. Seagull Alapítvány Meredek úti épületében zajlik majd az oktatás, amíg el nem készül a felújított, modern egyetemi épület.

 

3100.hu Fotó: A salgótarjáni képzés – ideiglenes helyszínen – a J. L. Seagull Alapítvány Meredek úti épületében kezdődik majd szeptemberben