A Salgó Rallye nyithatja majd a szezont

Az Országos Rallye Bajnokság következő versenye a Mecsek Rallye lesz, ahol ismét szurkolhatunk majd a Nógrád megyei versenyzőinknek is. (Fotó: Csikó Milán | Instagram)

A Magyar Nemzeti Autósport Szövetség (MNASZ) közleménye szerint egyeztettek az idei évre tervezett versenyek rendezőivel és fogadó városaival, a szezont július 18-19-én a Salgó Rallye nyitja majd. Az idénynyitó futamon a Rallye1, a Rallye2 és a Historic mezőnye vesz részt.

A közlemény szerint Székesfehérvár és Zalaegerszeg – továbbá Ózd – városok ebben az évben nem támogatják a nagyszabású rendezvényeket, továbbá a Mecsek-ralit is lemondták, így a hazai szezon idén várhatóan hatfutamos lesz. A Salgó-rali mellett Miskolc-, Eger-, Vértes- és Nyíregyháza-ralikat terveznek rendezni az idei évben. A szakági bizottság ezen felül felkérte a Mikulás Rallye szervezőjét, hogy fontolja meg a bajnoki naptárba kerülés lehetőségét, miután a szövetség erre nyitott.

Idén is az Országos Rallye Bajnokságban, a Rallye1-ben tervez indul a salgótarjáni Rafael Tamás. A pilóta a rallycafemagazin.hu-nak azt mondta: az aszfaltos versenyeket továbbra is a Porsche-val, a murvás futamokat pedig Mitsubishi-jükkel teljesítik majd.

Úgy tűnik a Rallye3 is Nógrád megyét érintve nyitja majd a szezont: június 20-21-én Zabar és Domaháza között versenyeznek majd a tervek szerint. Végleges versenynaptárt június elsején hirdet majd az MNASZ. A jelenlegi jogszabályok szerint a futamokat nézők jelenléte nélkül rendezik meg.

 

Kiemelt fotó: Ózd-Salgó Rallye, 2019 (Fotó: Csikó Milán | Instagram)