A rendőrségnek nincs tudomása a megyében emberrablásról!

Lakossági szóbeszédben és közösségi felületeken is elterjedt a hír a napokban, hogy emberrablások, illetve ember- és szervkereskedelemmel kapcsolatos bűnügyek történtek a megyében. Ezekben a híresztelésekben elsősorban Szécsény és Balassagyarmat térségét említették, mint az esetek helyszínei. Megkérdeztük a rendőrséget, van-e alapja ezen híreknek.

[highlight background=”#333″ color=”#fff”] Az egyik internetes közösségi oldalon különböző híresztelések terjedtek el. Az ebben megfogalmazott bűncselekmények (emberölés, szervkereskedelem, emberkereskedelem) elkövetésének alapos gyanújára adat, információ nem merült fel [/highlight]

– reagált honlapunk érdeklődésére a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság.

Tájékoztatásukban ugyanakkor hozzátették, hogy a Szécsényi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya személyi szabadság megsértése bűntett kísérlet elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat egy eljárást ismeretlen tettesek ellen. A jelenleg rendelkezésre álló adatok alapján 2015. március 19-én, az esti órákban Szalmatercs község belterületén várakozó, sötét színű Volkswagen Golf típusú személygépkocsiból két férfi előbb leszólította, majd a karját megragadta egy 17 éves karancsaljai fiúnak. A fiú azonban kiszabadult a szorításból és elfutott, míg a két ismeretlen a gépkocsival elhagyta a helyszínt.

A Szécsényi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya kéri mindazok jelentkezését, akik a bűncselekmény elkövetőjével kapcsolatban információval rendelkeznek. Bejelentéseiket tegyék meg személyesen a Szécsényi Rendőrkapitányságon (Szécsény, Rákóczi út 66. sz.), vagy hívják a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központját a +36 (32) 312148-as telefonszámon, illetve tegyenek bejelentést az ingyenesen hívható +36 (80) 810107-es „Telefontanú” zöld számán (hétfőtől – csütörtökig 8 és 16 óra között, péntekenként 8 és 13 óra között), továbbá a 107 vagy 112 központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén.