A rendőrség 101 tő cannabist talált egy becskei ház udvarán

A rendőrök 101 tő cannabist találtak egy becskei ház udvarán; a tulajdonos 51 éves férfit őrizetbe vették – közölte a rendőrség szombaton a honlapján. A közlemény szerint a német rendőrség még szeptember 5-én jelezte a magyar társszervnek, hogy elfogtak egy drogfutárt, aki rendszeresen szállított Hollandiából marihuánát Magyarországra.

Az elfogásakor nála talált kábítószert egy 51 éves férfinak kellett volna átadnia a főváros IX. kerületében, a Vaskapu utcában. A rendőrök felkutatták a férfit, és a hátizsákjában 13,2 millió forintot találtak. Ez megfelelt az elfogott futárnál talált drog ellenértékének. A rendőrök kutatást tartottak a férfi budapesti lakcímén, ahol mobiltelefonokat, a kábítószer adagolására alkalmas tasakokat, valamint egy hordóban kábítószergyanús növényi törmeléket foglaltak le.

A Nógrád megyei Becskén egy, a férfi tulajdonában álló ház udvarán megtalálták a 101 tő cannabis növényből álló ültetvényt.

 

A gyanúsítottat kihallgatták, őrizetbe vették, és indítványozták letartóztatását, a nyomozást szakértők bevonásával folytatják – áll a rendőrségi közleményben.

 

Forrás: MTI