A rendőrök elől menekülve sodródott árokba egy autós Vizsláson

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság járőrei hétfőn dél után nem sokkal Vizsláson, a Kossuth úton egy személygépkocsit és annak vezetőjét akarták ellenőrizni. A járművet vezető férfi a rendőrök többszöri szolgálati gépkocsi fény- és hangjelzése ellenére sem állt meg a járművével, azzal gyorsított (ez a rendőrség által közreadott fotók alapján a vizslási lejtőn lefelé történhetett), majd az útmenti árokba hajtott. Ezt követően kiszállt a járműből és a gépkocsit hátra hagyva, futva menekült tovább, de a járőrök elfogták.

A rendőri intézkedés során aztán kiderült, hogy a forgalomból kivont gépjárművet vezető 33 éves férfinak nincs érvényes vezetői engedélye, miután őt a járművezetéstől a Bátonyterenyei Rendőrkapitányság Szabálysértési Hatósága jogerősen eltiltotta.

A rendőrök a bátonyterenyei lakost a Salgótarjáni Rendőrkapitányságra előállították és vele szemben járművezetés az eltiltás hatálya alatt szabálysértés elkövetése miatt – őrizetbe vétele mellett – eljárást indítottak – közölte a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság.

 

(Fotók: Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság)