A pótfelvételin is várja a jelentkezőket az Óbudai Egyetem salgótarjáni képzése

Az Óbudai Egyetem felsőoktatási tájékoztatót tart ma délután a Salgótarjáni Ifjúsági Információs és Tanácsadó Irodában. A 17 órakor kezdődő program célja, hogy megismertesse az érdeklődő fiatalokat a nógrádi megyeszékhelyen induló felsőoktatási szakképzéssel.

 

A felvételizők tájékoztatást kaphatnak az Óbudai Egyetem salgótarjáni kampuszán pótfelvételi eljárásban meghirdetett szakokról és arról is, hogy milyen ösztöndíjak és egyéb lehetőségek állnak rendelkezésre a fiatalok támogatásához.

 

 

Székyné dr. Sztrémi Melinda, az Óbudai Egyetem Salgótarjáni Képzési Központ és Kutatóhely igazgatója korábban már bejelentette: 26 jelentkező jelölte meg a normál felsőoktatási felvételi eljárásban az Óbudai Egyetem salgótarjáni képzését, így egy tankörrel biztosan elindul szeptemberben a nógrádi felsőfokú szakképzés. Az igazgató már akkor is felhívta rá a figyelmet: a létszámot további 30 főre meghirdetik a pótfelvételi eljárásban is.

 

Tegnap este nyilvánosságra hozták az idei felsőoktatási ponthatárokat, ezzel eldőlt, hogy a közel 106 ezer jelentkező közül hányan kerültek be az általános eljárásban egyetemre, főiskolára. Minden jelentkező egyetlen képzésre kerülhetett csak be, a jelentkezési sorrendjében szereplő első olyan helyre, ahol összpontszáma elérte vagy meghaladta a tegnap este nyilvánosságra hozott felvételi ponthatárt. Amennyiben valakinek egyetlen megjelölt képzéshez sem elegendő a pontszáma, a jelentkezőt ebben az eljárásban nem vehetik fel felsőoktatási intézménybe. A felvételt nem nyertek a pótfelvételi során jelentkezhetnek újra.

Az Oktatási Hivatal tájékoztatása szerint a pótfelvételi eljárásra – miniszteri döntés alapján – július 28-tól augusztus 7-én éjfélig lehet jelentkezni, kizárólag az e-felvételi rendszerén keresztül, a www.felvi.hu-n. A pótfelvételi eljárás során egy szakra lehet jelentkezni, és – néhány kivételtől eltekintve – önköltséges formában. A tavalyi évhez képest fontos változás, hogy idén a pótfelvételi jelentkezéssel egy időben, tehát legkésőbb a jelentkezési határidőig kell a jelentkezést hitelesíteni.

 

Mint ismeretes, az Óbudai Egyetem idén szeptemberben indítja a műszaki mérnökasszisztens felsőoktatási szakképzést Salgótarjánban. Hogy mit érdemes a képzésről tudni, azt már korábban összefoglaltuk. Az egyetem az ősz folyamán megkezdi az egykori Népjóléti Képzési Központhoz tartozott Nemzeti Szociális és Családpolitikai Intézet épületében a helyi kampusz kialakítását is. Erre közel kilencszáz millió forintot fordítanak.

Időközben már az is biztossá vált, hogy az első tanévben a J. L. Seagull Alapítvány Meredek úti épületében zajlik majd az oktatás, amíg el nem készül a felújított, modern egyetemi épület.