“A nyár legnagyobb grillpartija”, avagy Grillfesztivál Pilinyben

 

Idén első alkalommal, 2017. június 24-én rendezik Pilinyben a minden gasztronómiai igényt kielégítő I. Grillfesztivált. A színes színpadi programok mellett a kilátogatók belekóstolhatnak a csapatok által sütött grillkülönlegességekbe, egész utcás vidámparkot vehetnek igénybe, valamint megmérettethetik magukat akár a klasszikus sör-virsli versenyen is, melynek fődíja egy makett buggy.

 

A szervezők “a nyár legnagyobb grillpartijaként” emlegetik a rendezvényt, hiszen 30 csapat méri majd össze sütőtudását. Lesznek csirke, marha, sertés, de még vegetáriánus, illetve zöldséget grillező társaságok is, melyeknél kóstolójegy ellenében lehet a finomságokhoz hozzájutni. Képviselteti magát továbbá a kazári Laskafesztivál szervezői csapata mellett a mátraterenyei Palacsinta Fesztivál rekorder alakulata is.

A nap folyamán színpadi produkciókból sem lesz hiány, hiszen már 11 órától a Retro Band szórakoztatja a résztvevőket. A rendezvény további részében 13 órától fellép majd a hazai mulatós zene kiemelkedő alakja, Postás Józsi, majd 18 órától a hölgyek kedvence, Tabáni István ad felejthetetlen koncertet. Az estét a Kerozin együttes koncertje zárja 21 órától, akik egy fergeteges retró bulival rázzák fel a pilinyi estét. Rajtuk kívül lesz még gyermekeknek szóló előadás, továbbá operett, valamint hagyományőrző és folklór fellépő is.

 

 

A fiatalabb korosztályról sem feledkeztek meg a szervezők. Egy egész utcányi vidámpark áll majd a kilátogatók rendelkezésére. Ezen felül lehetőség nyílik helikopteres- és lovashintós településnézésre is. A könnyebb közösségi oldalas bejelentkezésekhez, ingyen Wi-Fi lesz elérhető a helyszínen. A szerencsevadászok is örülhetnek, nekik “4 felvonásos” tombolahúzást tartanak, melynek fődíja, egy 7 éjszakás külföldi utazás. A napot egy nagyszabású tűzijáték és Grillbúcsú zárja majd. (A rendezők a rossz idő esetére egy óriás partisátorral készülnek.)

A pilinyi programra ellátogatók egész nap “retró áron”, 200 forintért válthatnak jegyet a programokra, a kóstolójegy 300 forintot fog kóstálni, az autóval érkezőknek a parkolás ingyenes lesz. A részletes program megismerhető a fesztivál közösségi oldalán, valamint hamarosan elérhető lesz a www.grillfesztival.hu holnapon, illetve a rendezvény hivatalos mobilapplikációja segítésével is.