A mérőállás megadását kéri az ELMŰ-ÉMÁSZ ügyfeleitől

Szeptember elsejétől az MVM Next veszi át az egyetemes áramszolgáltatást az ELMŰ-ÉMÁSZ szolgáltatási területén, így Nógrád megyében is. A váltás miatt az ELMŰ-ÉMÁSZ arra kéri az ügyfeleit, hogy a minél pontosabb elszámolás érdekében augusztusban a megszokott módon adják majd meg mérőállásukat.

Az érintett, zömében lakossági ügyfelek augusztus 31-i dátummal végszámlát kapnak majd – közölte a szolgáltató az MTI-vel kedden. A szeptember elsején esedékes szolgáltatóváltás a villamosenergia-ellátást nem érinti, és nem vonatkozik az ELMŰ-ÉMÁSZ-szal jelenleg is versenypiaci szerződésben álló ügyfelekre – számukra továbbra is a vállalat biztosítja változatlanul a villamosenergia-szolgáltatást. 

A szolgáltatóváltás nincs hatással a villamos energia árára – hangsúlyozták. 

A közleményben kiemelték továbbá: a számlák kiegyenlítésével kapcsolatos szabály, hogy mindegyiket annak a szolgáltatónak kell befizetni, amely azt kiállította, így az ELMŰ-ÉMÁSZ-tól kapott számlákat szeptember elseje után is még a régi szolgáltató felé kell rendezni. Az ügyfélszolgálati irodák helyszíne nem változik, azonban szeptember elsejétől azokat már az MVM Next üzemelteti megváltozott nyitvatartási időben: hétfőn, kedden, csütörtökön és pénteken reggel nyolctól délután két óráig, míg szerdán reggel nyolctól este nyolcig.

 

MTI nyomán | Kiemelt fotónk illusztráció! (Pixabay)