A mérkőzés 33. góljával jutott tovább az SBTC a Magyar Kupában

A legjobb 64 közé kerülésért játszanak ezen a hétvégén az érintett labdarúgócsapatok a Magyar Kupában. Az országos főtábla első körében három nógrádi klub érdekelt, mindhárom csapat hazai pályán fogadta a kisorsolt ellenfelet szombaton délután.

A Balassagyarmati VSE NB III-as csapatként alanyi jogon itt csatlakozott be a Magyar Kupába, míg további két klub: az SBTC és a berkenyeiek a megyei selejtezősorozat legjobbjaiként jutottak ki a főtáblára. A Balassagyarmati VSE az NB II-es dorogiakat fogadta, a Salgótarjáni BTC szintén NB II-es ellenféllel, a szolnoki csapattal szemben lépett pályára, míg a berkenyeiek az NB III-ba frissen feljutott ózdiakat fogadták.

Az SBTC a megyei első osztály legutóbbi két körének “kellemetlen” eredményeit feledtetve, jól kezdett a papíron jóval esélyesebb ellenféllel szemben. A szünet egy gólos hazai vezetésnél következett, az első félidő egyetlen találatát Tarlósi Patrik jegyezte a 21. percben. A második félidő elején, hét perc alatt megfordította a meccset a szolnoki csapat, de az SBTC nagyot küzdő játékosai nem roppantak össze a teher alatt, Novák Norbert tudott viszonylag gyors ütemben válaszolni, egyben egalizálni. A rendes játékidő végén 2-2-es állást mutatott az eredményjelző, így következett a hosszabbítás. Mivel újabb gól itt nem született, jött a büntetőpárbaj, amely során a labdarúgópályákon ritkán látható eredmény született:

az SBTC itt 15-14-re legyőzte a jóval esélyesebb szolnokiakat.

Több játékos kétszer is odaállt a büntetőpontra helyezett labda mögé, de a nem mindennapi sportélmény részeként a hálóőrök is ott voltak a büntetőrúgók között.

A balassagyarmatiak Péter Bence révén már az első negyed órában megszerezték a vezetést a dorogiakkal szemben, a mérkőzés innentől közel 70 percig újabb találat nélkül pörgött le. A záró tíz percre aztán felgyorsultak az események: a vendégek egyenlítettek, majd a hazai “zavart kihasználva” két perccel később már vezettek, három perccel később azonban Szita Bence találatával egyenlített a Balassagyarmati VSE. A hosszabbítás itt sem segített eldönteni a párharcot, a büntetőzésben pedig a dorogiaknak jött ki a lépés, így ők jutottak tovább.

A berkenyeiek egy félidőn át tudták tartani az ózdiak nyomását: bár a kezdés utáni “megilletődöttség” közepette már a harmadik percben vezettek a borsodiak, Mátyás Péter a 29. percben egalizált. A szünet után felőrölte ellenfelét az ózdi klub és bár 1-3 után a 76. percben Mátyás második góljával még felcsillant a remény, a 83. percben az ózdiak által sikeresen értékesített büntető pontot tett a mérkőzés végkimenetelére.