A megyei első osztályban szerepel ősztől az SBTC

A hétvégén lezárult az NB III-as labdarúgóbajnokság, az SBTC kieső helyen végzett. A “zöld asztal melletti” bentmaradáshoz visszalépések sorozata szükségeltetne, erre egészen elenyésző az esély. A klub jelen állás szerint a megyei első osztályban “ünnepli” fennállása századik jubileumát. Kedden délelőtt az is eldőlt, hogy lesz ugyanakkor ősztől nógrádi képviselet a harmadik vonalban: a megyei bajnok balassagyarmatiak játék nélkül lépnek egy osztállyal feljebb.

A salgótarjáni labdarúgók kettő, középcsapatok ellen elért remek győzelemmel zárták a szezont. Az egrieket a Szojka Ferenc Stadionban, a debrecenieket idegenben sikerült legyőzni. A közvetlen rivális tállyaiak azonban szintén nyertek a záró körben a diósgyőri második csapat vendégeként, így az SBTC a 14., kieső helyen végzett. A salgótarjáni labdarúgók hétvégi győzelme akkor érhetett volna igen sokat, ha a tállyaiak maximum döntetlent játszanak a fekete-fehérek “anyaklubjának” vendégeként, ebben az esetben ugyanis az SBTC lett volna a 13. helyezett.

A harmadosztály három csoportjának legrosszabb 13. helyezettje is búcsúzik azonban a versenykiírás szerint. Az már a záró kör előtt biztos volt, hogy akár a tállyaiak, akár az SBTC végez ebben a pozícióban, papíron kiesik a harmadik vonalból. Évről-évre vannak azonban visszalépő csapatok, akik helyére az úgynevezett feltöltési lista sorrendje alapján kér fel klubokat az MLSZ. Az említett pozíció a korábbi tapasztalatok alapján a második helyet érte volna itt, jó eséllyel zöld asztal melletti bentmaradást eredményezve. Tavaly az SBTC szintén a feltöltés során nyerte el a jogot a harmadik vonalban való szereplésre, ezúttal azonban jóval hátrébb szerepelnek ebben a lajstromban.

    

Nem sokon múlott…

Keserűségre igazán az adhat okot, hogy mindösszesen kettő pont szükségeltetett volna a harmadosztályú tagság biztos megtartásához. Az SBTC 29 pontot gyűjtött (nyolc győzelem, öt döntetlen, 17 vereség), ebből 10 pontot ősszel, 19 pontot tavasszal. A csapat a bajnokság során háromszor veszített pontot vagy pontokat a 90. percen túl. A kiesés tükrében fájóak igazán a további sereghajtókkal szemben elvesztegetett pontok is.

Az első hat tavaszi körben összesen öt gólt tudott rúgni az SBTC, ellenben tizenhármat kapott. A sikertelenség miatt a bajnokság kétharmadánál, a 22. fordulót követően az akkor 16 ponttal sereghajtó klub megvált Vágó Attila vezetőedzőtől. A hátralévő nyolc forduló során Rubint Richárd irányította a fekete-fehéreket. Vezetésével majdnem annyi (13) pontot gyűjtöttek, mint a bajnokság megelőző szakaszában.

    

A balassagyarmatiak képviselik ősztől Nógrád megyét az NB III-ban

A Balassagyarmati VSE szép menetelést mutatott be a 2018/2019-es szezonban a megyei első osztályban. Húsz győzelem mellett öt döntetlent és egy vereséget jegyeztek, magabiztosan szerezték meg a bajnoki címet (matematikailag már körökkel a vége előtt).

A Magyar Labdarúgó Szövetségben kedden délelőtt sorsolták az osztályozók párosításait. A harmadosztályú indulásra 14 pályázó volt a megyei bajnokok közül. A csapatok közül nyolc osztályozót játszik, hatan pedig – köztük a balassagyarmatiak – szerencsések voltak, játék nélkül jutottak fel az NB III-ba.