A Mátrában eltévedt házaspárt mentettek a bátonyterenyei rendőrök

 

A rendőrségtől szombaton délután telefonon kért segítséget egy 26 éves nő, aki elmondta, hogy férjével a Mátrában túráztak, azonban letértek a kijelölt turistaútvonalról és eltévedtek.

 

A bejelentő elmondása szerint 9 óra körül Mátraszentistvánról indultak el kirándulni, de már nem tudják megállapítani, pontosan merre tartózkodnak. Azt tudni lehetett, hogy ruházatuk megfelelő, azonban meleg védőital és élelem ekkor – öt órányi túrázás után – már nem volt náluk.

A Bátonyterenyei Rendőrkapitányság járőrei a téli hidegre való tekintettel haladéktalanul a bajba jutott házaspár keresésére indultak. A rendőrök helyismeretének köszönhetően sikeresen behatárolták a bejelentők tartózkodási helyét és Bátonyterenye-Szorospatak közelében, egy órán belül, még éppen sötétedős előtt, sértetlenül megtalálták őket.

 

 

A rendőrök az átfázott és kimerült Hajdú-Bihar megyei nőt és férjét szolgálati gépjárművel visszaszállították a mátraszentistváni sípályánál leparkolt gépkocsijukhoz – közölte a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság.

 

Kiemelt fotónk illusztráció!