A második adventi gyertyát is meggyújtották Salgótarjánban

Németh Judit, a Salgótarjáni Református Egyházközség lelkésze gyújtotta meg a második gyertyát Salgótarján adventi koszorúján. Az eseményt, akárcsak múlt héten, ezúttal is vasárnap délután négy órától sugározta a Salgótarjáni Városi Televízió, így becsempészve minden otthonba az ünnepi hangulatot.

Németh Judit beszédét azzal kezdte, hogy az ő életében még nem volt olyan, mikor rajta kívülálló okokból egy sötét felleg elhomályosította volna az adventi időszakot. Épp ezért legyen az idei advent az imádkozás ideje, hiszen most van miért Istenhez fordulni, imádkozni kell több okból is. Bár sokan úgy érezhetik, hogy a nehéz időknek sosem lesz vége, és elfordult tőlük Isten, mégis, mikor az ember keserűsége megszólal Isten előtt, egyre csendesül a szava. Ahogy pedig elcsendesül a lélek, egyre tisztábban lát, tisztábban érez.

Az ember kérdései mögött ott vannak a küzdelmek, de egyre inkább érezhető, hogy Isten vele van, ő nem fordul el az embertől, a legnagyobb mélységből is kihozza – fogalmazott Németh Judit.

A Salgótarjáni Városi Televízió a harmadik, ezüstvasárnapi gyertyagyújtást is műsorra tűzi, ekkor Veszelovszki Balázs tanár, helytörténész osztja meg ünnepi gondolatait, és gyújtja meg a koszorú harmadik gyertyáját.