A Magyar Érdemrend Lovagkeresztje kitüntetésben részesült Dr. Simonyi Sándor

 

A salgótarjáni szakember, a TRIGON Electronica Fejlesztő és Szolgáltató Kft. ügyvezető igazgatója, a Miskolci Egyetem Gép- és Terméktervezési Intézetének címzetes docense az elismerést tegnap vette át Varga Mihály nemzetgazdasági minisztertől.

 

Az 1848-as forradalom és szabadságharc egész története azt mutatja, hogy mindenkinek a maga hitével, tudásával és lelkesedésével kell hozzájárulnia a nemzet felemelkedéséhez és a szabadság kiteljesedéséhez – jelentette ki Varga Mihály a Nemzetgazdasági Minisztérium március 15-e alkalmából rendezett ünnepségén. A tárcavezető hangsúlyozta: az 1848-as forradalom nemcsak újkori történelmünk fontos eseménye, hanem egyben nemzeti önazonosságunk alapja is. Varga Mihály rámutatott: a forradalom a reformkor egészét koronázta meg. Hozzátette: 1848. március 15-ét a tudatos cselekvések évtizedei előzték meg, amelyek során új értéket nyert a magyar nyelv, megerősödött a magyar kultúra, az önálló politikai gondolkodás és erőre kapott a magyar gazdaság is.

Az ünnepségen a tárcavezető az államigazgatásban kiemelkedő teljesítményt nyújtó szakembereknek és a gazdasági élet kiválóságainak nyújtott át elismeréseket. A nemzetgazdasági miniszter elmondta: a kormány tervei csak a közös munka révén válhattak valósággá. Ez is hozzájárult ahhoz, hogy mára elmondhassuk: Magyarország gazdasága összehasonlíthatatlanul erősebb, mint korábban volt, a magyar emberek és családok megélhetése sokkal könnyebbé vált, és a szigorú és következetes államháztartási gazdálkodás is meghozta eredményeit. Magyar Érdemrend Tisztikeresztje, valamint Magyar Érdemrend Lovagkeresztje kitüntetésben hatan részesültek. Magyar Gazdaságért Díjat heten, Lónyay Díjat tizenhatan, Miniszteri Elismerő Oklevelet pedig ötvenöten vehettek át – közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium.

 

Magyar Érdemrend Lovagkeresztje kitüntetésben részesült a salgótarjáni Dr. Simonyi Sándor, a TRIGON Electronica Fejlesztő és Szolgáltató Kft. ügyvezető igazgatója, a Miskolci Egyetem Gép- és Terméktervezési Intézetének címzetes docense. Méltatásában kiemelik, hogy az elismerést a műszaki kutatás-fejlesztés és megvalósítás területén, elsősorban a járműautomatikai rendszerek fejlesztésében és gyártásában kiemelkedő, ugyanakkor a vállalati és egyetemi tudás ipari hasznosítására is nagy hangsúlyt fektető, magas színvonalú munkájával érdemelte ki.

Dr. Simonyi Sándor munkáját korábban már Magyar Gazdaságért Díjjal és Gábor Dénes-díjjal is elismerték.

 

Kiemelt fotó: A Magyar Érdemrend Tisztikeresztje, valamint a Magyar Érdemrend Lovagkeresztje 2017-es kitüntetettjei Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter társaságában, jobbról másodikként Dr. Simonyi Sándor (Fotó: Nemzetgazdasági Minisztérium)