A losonciak nyerték a 23. Pintér Pál Emléktornát

Izgalmas mérkőzéseket hozott a közelmúltban megrendezett 23. Pintér Pál Nemzetközi Kosárlabdatorna, amellyel a fiatalon elhunyt egykori NB II-es sportolóra emlékeztek.

A hatcsapatos emléktornán négy férfi és kettő női együttes lépett pályára a korábbi salgótarjáni Pénzügyi és Számviteli Főiskola tornatermében. Pintér Tamás főszervező elmondta: nagyon örül, hogy a Nógrád Megyei Kosárlabda Szövetség támogatása mellett már 22 éve szinte teljesen önerőből képesek megrendezni ezt az emléktornát, amelyre hazánkból és a határon túlról is első szóra jönnek a csapatok, hogy megemlékezzenek egy nagyszerű sportemberről.

A hölgyek kétszer tizenöt perces találkozóján a losonci BK Karči Pelikán együttese – nagyobb tempót diktálva – 33-22-re legyőzte a Salgótarjáni Női Kosárlabda Klub (SNKK) csapatát. Farkasová Patrícia, a losonci csapat játékosa szerint a fiatalabb játékoskeret döntött a javukra és a jó védekezés után mindig próbálták a támadásaikat lendületesen befejezni.

A vesztes, de szépen helytálló SNKK együttesének játékosa, Sípos Henriette úgy látta, amíg erővel bírták addig tudták magukat tartani, de miután fogyott az energiájuk, úgy léptek el a losonciak és főként az összeszokottság hiánya volt meghatározó.

Nagyon fontos nekem ez az emléktorna, hiszen nagyon jó barátom volt Pintér Pali, akit mindenki szeretett. Amíg tudok játszani, addig mindig pályára fogok lépni – mondta Sípos Henriette.

A losonci BK Karči Pelikán együttese (fehér mezben) 33-22-re legyőzte a salgótarjáni hölgyeket (piros mezben) (Fotó: Dúzs M. Gergely)
A losonci BK Karči Pelikán együttese (fehér mezben) 33-22-re legyőzte a salgótarjáni hölgyeket (piros mezben) (Fotó: Dúzs M. Gergely)

A férfiaknál a bronzmérkőzésen csupán egy pont döntött a hatvaniak javára, akik 33-32-re győztek a gyöngyösiekkel szemben. Az elődöntőben a Salgótarján a Gyöngyöst, míg a Losonc a hatvaniakat magabiztosan felülmúlva jutott a fináléba. A kétszer húsz perces döntőre alaposan bemelegített mindkét csapat és ez meg is látszott az összecsapáson. A házigazda Rózsaszín Párducok színvonalas és szép kosarakban gazdag találkozót játszottak a BK Cemera Pelikánnal, amelyet végül 55-50-re a losonciak nyertek meg.

Tóth Károly, a losonciak játékosa amondó, hogy a gyors támadásaiknak és a szerencsének is köszönhetik, hogy letudták győzni a salgótarjáni Rózsaszín Párducokat, akikkel évről évre a torna fináléját játsszák. A második helyezett megyeszékhelyi csapatból – a döntőben bokasérülést szenvedő – Reichardt Jenő úgy értékelt, hogy a jól összeszokott társaságuk a rangadón csupán pár ponttal maradt alul a losonciak ellen, de ettől fontosabb, hogy továbbra is életben tartották egykori játékostársuk emlékét.

 

Kiemelt fotó: Izgalmas mérkőzést játszott egymással a Rózsaszín Párducok (piros mezben) és a BK Cemera Pelikán (fehér mezben) (Fotó: Dúzs M. Gergely)