A listavezető érkezik a salgótarjáni kosárlabdázókhoz

3100.hu Fotó: Pável Dániel (fehérben) múlt hétvégén mutatott teljesítményével lehet, hogy biztos helyet vívott ki magának a kezdőcsapatban

A múlt hétvégi mérkőzésen hajszálon múlt a salgótarjáni kosárlabdázók győzelme. Amit el lehet rontani, azt elrontott a Konecranes-Salgótarjáni KSE csapata az Óbudai Kaszások elleni mérkőzésen és ez majdnem meg is bosszulta magát. Holnap ez a teljesítmény biztosan nem lesz elég a listavezető ellen.

 

 

Az NB I/B-s kosárlabda-bajnokság folytatásában az ünnepi szünetet követően a második helyezett salgótarjániak a nyolcadik Óbudát fogadták. A papírforma szerinti erőviszonyoktól merőben eltérő első félidő során a vendéglátók gyenge védekezése és az ehhez társuló, kirívóan rossz dobószázalék megbosszulta magát: a játékot eredményesen lassító óbudaiak 17 pontos előnybe kerültek a nagyszünetre.

Mint azt Czigler László vezetőedző elmondta: a pihenő alatt már nem volt más választása, mint felemelnie a hangját az öltözőben. Ennek azonban meg is lett az eredménye. Bár a salgótarjáni csapat a folytatásban sem a legjobb arcát mutatta, de az egységesülő játékkal, a némileg javuló egyéni teljesítményekkel, valamint a sokasodó vendég-hibákkal az utolsó percekre átvették a vezetést.

 

[highlight background=”#333″ color=”#fff”] Konecranes-Salgótarjáni KSE – Óbudai Kaszások: 90 – 85 [/highlight]

 

A mérkőzés során a korábbiaktól némileg több lehetőséget kapó fiatal Pável Dániel mutatott a korábbiakhoz képest extra teljesítményt: a 19 éves játékos 11 ponttal, 3 lepattanóval és 8 szerzett labdával járult hozzá a nehezen kiizzadt sikerhez. Kérdésünkre elmondta: igyekezett meghálálni a kapott lehetőséget.

Az óbudaiaknál 20 pontot jegyzett a korábban a salgótarjáni csapatot megannyi szezonon keresztül erősítő Sebők Tamás, aki úgy tűnik, még mindig jól érzi a salgótarjáni gyűrűt. A mérkőzés után kérdésünkre elmondta: több éven keresztül volt második otthona a salgótarjáni csarnok és a közönség is jó szívvel fogadja őt Salgótarjánban, ezért nem feltétlen a klasszikus idegen pálya ez számára.

A mérkőzés legjobb játékosa kétségtelenül az óbudai Kováts Róbert volt, aki 21 pontja mellett 18 lepattanót gyűjtött, szerzett három labdát, továbbá hat kiharcolt faulttal és egy blokkal járult hozzá ahhoz, hogy a papírformától eltérő módon szorossá váljon a két csapat találkozója.

 

Konecranes-Salgótarjáni KSE – Békési SzSK

 

A folytatásban egy nagyon fontos mérkőzés következik. A másodvonalbeli bajnoki címet megcélzó, jelenleg a Keleti csoport második helyén álló együttesünk a listavezető Békési SzSK-t fogadja majd szombaton 18 órai kezdéssel a Salgótarjáni Városi Sportcsarnokban. Az újonnan igazolt Sömenek Martin információnk szerint a héten már edzésbe állt kisebb kézsérülését követően, úgy tűnik, hogy a hétvégén már pályára léphet majd a salgótarjáni színekben.

Érdemes megemlíteni, hogy a Konecranes-Salgótarjáni KSE 2014. október 12. óta veretlen hazai pályán az alapszakasz(ok) mérkőzéseit tekintve.

A mérkőzésen a csapat és a város önkormányzata Salgótarján általános iskoláinak támogatására egy közös akciót is elindít majd, “Szeresd az iskolád” elnevezéssel.

 

3100.hu Fotó: Pável Dániel (fehérben) múlt hétvégén mutatott teljesítményével lehet, hogy biztos helyet vívott ki magának a kezdőcsapatban