A levegőbe lövöldözött egy férfi Mátranovákon

Egy 24 éves férfit állítottak elő és hallgattak ki gyanúsítottként a bátonyterenyei rendőrök – közölte a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság.

A rendőrségre egy nő tett bejelentés csütörtökön délután arról, hogy mátranováki családi házuk udvarán sógora egy fegyverrel több lövést adott le. A rendőrök a helyszínen elfogták a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható 24 éves helyi lakost, aki a rendőrök felszólítására a nála lévő eszközt átadta, melyet a hatóság tagjai lefoglaltak.

A nyomozás eddigi adatai alapján a férfi a bejelentést megelőzően az engedély nélkül tartott gáz-riasztópisztollyal, a bejelentő családi házának udvarán összesen hétszer a levegőbe lőtt. A hazaérkező testvére is felszólította őt, hogy cselekményét fejezze be, de a 24 éves férfi – ekkor még a fegyver birtokában – megfenyegette őt. A bűncselekmény következtében nem sérült meg senki.

A férfit a rendőrök a Bátonyterenyei Rendőrkapitányságra előállították és felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntett ügyében indult ellene eljárás.