A lakosság együttműködését kéri Pásztó polgármestere

A lakosság türelmét és együttműködését kéri a jelenleg zajló beruházások sikerességének érdekében Pásztó polgármestere. Farkas Attila közösségi oldalán kifejtette: 2021 elején számos fejlesztés indult el a városban, később pedig további projekteket is elkezdenek majd, többek között a bölcsőde építését, valamint a strand fejlesztését is, ezek pedig felboríthatják a jól megszokott rutint.

A Romkertben előzetes régészeti feltárás zajlik (Fotó: Farkas Attila | Facebook)
A Romkertben előzetes régészeti feltárás zajlik (Fotó: Farkas Attila | Facebook)

Az elmúlt napokban már több bejelentés is érkezett az önkormányzathoz, melyek mind a munkálatok minőségével, azok módjával, illetve különféle szabályszegésekkel voltak kapcsolatosak. A polgármester ezért bejegyzésében ismertette, jelenleg hol tartanak az egyes beruházások, illetve milyen szabályok vonatkoznak az építési területekre.

A Középkori Romkert délnyugati részén jelenleg előzetes régészeti feltárás zajlik a Dornyay Béla Múzeum megbízott régészeivel – az érintett területet már elkerítették, azonban ez fizikai akadályt nem jelent senki számára. Ezért arra kéri a lakosságot, hogy az elkerített, balesetveszélyes részre senki ne menjen be. Emellett Pásztó északi részén a jövőbeli ipari terület vonalas infrastruktúrájának kiépítése zajlik, ami jelentős földmunkával jár – ide szintén tilos a belépés idegeneknek. Farkas Attila kiemelte: hamarosan elindul a szennyvízvezeték telepítése a “B” jelű bekötőúton, emiatt a terület megközelítése fokozottan balesetveszélyessé válik, így arra kéri a városiakat, hogy ezt a területet a beruházás teljes ideje alatt kerüljék el. 

 

Kiemelt fotó: Építési munkálatok zajlanak Pásztón (Fotó: Farkas Attila | Facebook)