A közös képviselőkhöz és a konditermeket üzemeltetőkhöz is felhívást intézett Salgótarján polgármestere

Fontolják meg működésük átmeneti felfüggesztését a városban működő konditermek – ezt kérte közleményében Fekete Zsolt. Salgótarján polgármestere hozzátette: tisztában van egy ilyen döntés okozta üzleti nehézségekkel, ugyanakkor felhívta a figyelmet a járványügyi veszélyekre, amelyek az ilyen szolgáltatást nyújtóknál a legkörültekintőbb higiéniai szabályok betartása mellett is fennállhatnak.

Fekete Zsolt a társasházak és lakásszövetkezetek vezetőit nyomatékosan kérte, ne tartsanak lakógyűlést, mivel ennek akár jogi következményei is lehetnek, hiszen ezt kormányhatározat is tiltja. Egyúttal kérte azt is, hogy a társasházakban halasszák el az olyan felújítási munkákat, melyek során a szakembereknek több lakásba is be kellene menniük. Azt is kérte a közös képviselőktől, hogy a lépcsőházak takarítását, fertőtlenítését saját hatáskörben eljárva oldják meg, semmiképpen se az ott lakó, esetenként főleg időskorú lakók bevonásával.

A polgármester arról is tájékoztatást adott, hogy év végéig kitolták a 140 négyzetméternél nagyobb hasznos alapterületű salgótarjáni ingatlanok után fizetendő építményadó bevallásának határidejét. Ismertetése szerint a megyeszékhely családi házas övezeteiben élők a napokban kaptak levelet a polgármesteri hivataltól a magánszemélyek által, nem üzleti célra használt ilyen ingatlanok adóbevallási és adófizetési kötelezettségével kapcsolatban.

A levél alapján a kézhezvételt követő 15 napon belül kérte a hivatal az ilyen ingatlanokra vonatkozó bevallásokat. Fekete Zsolt úgy fogalmazott: postázásakor “még nem tudtuk mi áll előttünk, mit jelent hazánkra nézve a koronavírus járvány”. Ennek okán a levélben foglalt határidőt nem kell figyelembe venni, a bevallások teljesítésének határnapja ez év december 31-re módosult.

 

Kiemelt fotónk illusztráció! (Fotó: MTI/Varga György)