A kilencedik legnagyobb hazai bútorgyártó a Sinia

3100.hu Fotó: A Sinia Bútorgyártó Kft. salgótarjáni gyára a város Ipari Parkjában

Évek óta a hazai legjelentősebb bútorgyártók között említhető a Kelet-Nógrádban termelő Sinia Kft., a 2019-es adatok alapján a cég a kilencedik legnagyobb árbevétellel bíró hazai vállalat volt a szegmensben.

A koronavírus-járvánnyal kapcsolatban hozott intézkedések értelmében a cégeknek a szokásos tavaszi határidő helyett szeptember 30-ig kellett nyilvánossá tenni 2019-es beszámolóikat. Portálunk így most elemezte a hazai bútorgyártó vállalatok tavalyi adatait. Mint kiderült, továbbra is a rétsági telephellyel is rendelkező Interfa csoport a legnagyobb hazai bútorgyártó, a cég közel 18 milliárd forintos árbevételt ért el tavaly.

A Sinia mintegy 3,5 milliárd forintos árbevételt könyvelt el, ez a kilencedik legmagasabb összeg volt a szegmens hazai vállalatai között.

Az adatok a 2019-es év eredményeit tükrözik, azokban a koronavírus-járványhelyzet okozta hatások még semelyik vállalatnál nem tükröződnek vissza. A legnagyobb Magyarországon működő bútorgyártók mindegyike elsősorban exportra termel: az első ötben található Ada Hungária 5 százalék feletti hazai értékesítése már kiemelkedően magas arány; a Sinia árbevételének az élmezőny átlagának megfeleltethető 1,6 százaléka származik belföldről. A 100 százalékban belga tulajdonú Sinia 1999-től van jelen a kelet-nógrádi térségben.

 

3100.hu archív fotó: A Sinia Bútorgyártó Kft. salgótarjáni gyára a város Ipari Parkjában