A jövő hegyikerékpárosai versenyeznek majd Salgótarjánban

A vár mögötti, köves-gyökeres lejtőn néha egyszerűbb volt repülni, mint gurulni (MTI Fotó: Komka Péter)

 

A Salgótarjáni Hegyikerékpáros Egyesület fennállásának 25 éve alatt több szakágban, megannyi megrendezett Országos Bajnokság, Magyar Kupa vagy éppen Világranglista-pontszerző és Olimpiai kvalifikációs futam után ezúttal csak az utánpótlás-korú, fiatal versenyzőkre koncentrál majd július végi eseményén.

 

A Salgótarjáni HKE a tavaly elindított Utánpótlás Magyar Kupa Sorozat soron következő állomását rendezi majd a salgói erdőben, 2016. július 31-én. A csak utánpótlás-korúaknak kiírt versenyen az U9-es (9 év alattiak) korosztályától az U17-esekig (17 év alattiakig) bezárólag versenyeznek majd a hegyikerékpáros fiatalok. A Salgótarjáni Hegyikerékpáros Egyesületnél a saját versenyzők miatt is fontos kérdés az utánpótlás-nevelés. Az egyesület 2014-ben ezüstérmes, tavaly a hatodik helyen zárt a hazai hegyikerékpáros utánpótlás-nevelő egyesületek sorrendjében.

 

A verseny a nemzetközi versenyrendezési rendszerekhez idomulva két részből áll majd. Először egy ügyességi pályát kell teljesíteniük a résztvevőknek. Az itt vétett hibákat a megadott szabályrendszer szerint meghatározzák a szervezők másodpercekben kifejezve. Aki több hibát vét, az nagyobb hátrányból indulhat neki a körpályás versenynek a legkevesebb hibát elkövetőkhöz képest. A kategóriát a körpályás versenyszám végén elsőként célba érő induló nyeri.

 

Az ügyességi versenyszámok 9:30-kor indulnak majd a Magyar Kupa résztvevői számára, míg a körpályás versenyszámok 11 órától egészen délután 13:30-ig startolnak. Tehetségkutató-jelleggel hirdették meg a szervezők a versenyt “B” kategóriákban azok számára, akik a 2015-ös és 2016-os évben a Magyar Kerékpáros Szövetség bármely szakágában vagy triatlon sportágban, kiadott versenyengedéllyel nem rendelkeznek/rendelkeztek, illetve nem szerepelnek tavaly január 1. óta a korosztályos kerékpáros ranglistákon. Nekik ügyességi versenyszámot nem kell teljesíteniük, csak az erdőben kijelölt nyomvonalon köröznek majd.

 

A Salgótarjáni Hegyikerékpáros Egyesület várja az érdeklődőket a Salgó Hotel környékére, az érdeklődők több hazai versenyzőnek is szurkolhatnak majd. A Salgótarján Kupa XCO utánpótlás Magyar Kupa futam versenykiírása ide kattintva tölthető le.

 

Kiemelt fotó: Versenyző a Salgó vára mögötti, köves-gyökeres lejtőn az egyesület tavalyi eseményén (MTI Fotó: Komka Péter)