A húsvétival egyező szabályok érvényesek a mostani hétvégére is Salgótarjánban

(Fotó: MTI/Komka Péter)

A kormány újra meghosszabbítja a kijárási korlátozás érvényességét, emellett a polgármesterek hétvégenként továbbra is maguk szabályozhatják a helyi közterületek használatának szabályait, szigoríthatnak az általános érvényű intézkedéseken – ismertette Salgótarján polgármestere. Fekete Zsolt tájékoztatása szerint Salgótarjánban a húsvéti hosszú hétvégére bevezetett szigorítások lesznek érvényesek az előttünk álló szombatra és vasárnapra is.

Újfent megerősítve, nagyobb jelenléttel lesz jelen a városban – közösen, együttműködve – a rendőrség, az önkormányzati rendészet (közterület-felügyelet), a városi biztonsági szolgálat és a polgárőrség.

Salgótarján közigazgatási határain belül a közterületeken – ide értve a környező túraútvonalakat is – csupán az egy háztartásban élők tartózkodhatnak csoportosan. A nem közös háztartásban élő személyek esetében maximum ketten tartózkodhatnak együtt.

Három vagy annál több, nem egy háztartásban élő személy csoportnak minősül, a bevezetett intézkedés alapján ez szabálysértés, amiért bírság szabható ki, de akár feljelentést is eredményezhet. Továbbra is tilos a játszóterek használata, a sportpályák csoportos igénybevétele, kötelező legalább másfél méter távolság megtartása másoktól.

 

Kiemelt fotó: Rendőrök járőröznek Salgótarjánban 2020. április 15-én (Fotó: MTI/Komka Péter)