A Hősök útra költöztek a zagyvapálfalvai körzeti megbízottak

A Budapesti útról a Hősök útra költözött a zagyvapálfalvai körzeti megbízotti iroda, a rendőrök szerdán vették birtokba új központjukat.

Fekete Zsolt, Salgótarján polgármestere az átadón emlékeztetett rá, hogy a tavalyi év során, lakossági fórumokon (és a Hősök útra tervezett férfi átmeneti hajléktalanszálló elleni tiltakozás részeként – a szerk.) merült fel az az igény, hogy a Hősök útra legyen áthelyezve a körzeti megbízotti iroda, mivel a környékbeli utcákon “több beavatkozásra, nagyobb rendőri jelenlétre van szükség”. Ismertetése szerint a Hősök út 35. szám alatti helyiség önkormányzati tulajdon, azt felújítva, berendezéséhez is hozzájárulva adták a rendőrség használatába.

Ponyi Béla, a Salgótarjáni Rendőrkapitányság vezetője ismertette: tavaly év elején, a rendőrség egyetértésével indult el a Hősök úti iroda kialakításának folyamata. Bár a kivitelezés tavaly decemberre befejeződött, az engedélyeztetés és a rendőrségi hálózatra kötés hosszabb időt vett igénybe. A városi rendőrkapitány aláhúzta: a körzeti megbízotti iroda és ezáltal a rendőrök markánsabb jelenléte nagyban javítani fogja a terület közbiztonsági, bűnügyi helyzetét.

Salgótarján térségében a május közepétől július közepéig tartó két hónap alatt mintegy 150 bűncselekmény történt. Ezt mutatja a rendőrség új, nyilvánosan elérhető, térképalapú internetes felülete. Ebből minden tizedik bűncselekményt a zagyvapálfalvai lámpás kereszteződéstől a bányagépgyár környékéig terjedő területeken követtek el: lopásokat, tulajdon elleni szabálysértéseket, rongálásokat és egyéb közterületen elkövetett bűncselekményeket. Két hónap alatt Somlyóbányán 7, a városközponti területeken több mint 70, az acélgyárhoz közeli utcákban több mint 20 bűncselekményt követtek el.

Ponyi Béla a 3100.hu kérdésére azt is elmondta: azzal, hogy itt fognak dolgozik a rendőrök, nem csak intenzívebbé válik a rendőri jelenlét a körzetben, ők a Hősök úti irodában fogják tartani fogadóóráikat, illetve itt dolgozzák majd fel körzeti megbízotti ügyeiket is. Ismertetése szerint minden területnek, így a zagyvapálfalvainak is van egy felelőse a körzeti megbízotti állományon belül. Mivel azonban csoportban szerveződik a munkájuk, így többször, több körzeti megbízott lesz jelen Zagyvapálfalván is – emelte ki a rendőrkapitány.

Ponyi Béla azt is elmondta, hogy ha valaki szükségét érzi, a rendőrökhöz személyesen is be lehet kopogni. Arra azonban felhívta a figyelmet, hogy egy körzeti megbízottnak “elenyésző feladata az irodában ülni”, leginkább a területen kell mozognia, illetve egyéb rendőri, közbiztonsági feladatait kell ellátnia.

 

3100.hu Fotó: Körzeti megbízotti irodát adtak át a Hősök úton