A hétvégén újra tilos a közterületi csoportosulás Salgótarjánban

A településvezetők a hatályos rendelkezések értelmében a hétvégi napokra helyben tovább szigoríthatják az egész országra érvényes kijárási korlátozásokat. Salgótarjánban az elmúlt két hétvégén megszokott szigorítást alkalmazzák az utolsó áprilisi hétvégére is.

Fekete Zsolt polgármester közölte: a közterületeken – ideértve a környező turista útvonalakat is – csupán az egy háztartásban élők tartózkodhatnak csoportosan. A nem közös háztartásban élő személyek esetén együtt közterületen maximum 2 fő tartózkodhat, ennél több személy már csoportnak minősül és a salgótarjáni szabályozás alapján szabálysértést követnek el. Rájuk szabálysértési bírság szabható ki, vagy feljelentés tehető ellenük – közölte a megyeszékhely polgármestere.

Mindezeken túl továbbra is érvényben vannak a kormány illetve az önkormányzat által meghozott korábbi intézkedések, amelyek közül a legfontosabbak, hogy az otthonokat elhagyni csak sürgős élelmiszer-vásárlás, gyógyszerbeszerzés vagy munkavégzés miatt lehet, ezeken túlmenően egyéni szabadidős sporttevékenység, valamint szabadidős célú gyaloglásra is el lehet hagyni az otthonokat.

Tilos a játszóterek használata, illetve a sportpályák csoportos használata is, az idősávos bevásárlás szintén érvényben van továbbra is.

 

Kiemelt fotó: Járőröző rendőrök egy járókelővel beszélnek Salgótarjánban 2020. április 15-én (Fotó: MTI/Komka Péter)