A harmadik vonalban folytatja az SBTC

Mint azt már a ménfőcsanakiak ellen összesítésben 4-3-ra elvesztett osztályozót követően is felvázoltuk: a visszalépések eredményeképpen az NB III mezőnyében méreti meg magát a következő szezonban az SBTC.

A klub honlapján azt közölte: a nevezési határidő lejártáig a 2018/2019-es NB III osztályú bajnokságra indulási jogot szerzett klubok közül nem minden sportszervezet felelt meg, vagy nem nyújtotta be nevezési dokumentációját.

Ezért az MLSZ Versenybizottsága felkérte a 2018/2019-es NB III osztályú férfi felnőtt nagypályás labdarúgó bajnokságban való indulásra az SBTC Sport Kft.-t, amelyet klubunk szándéknyilatkozat formájában elfogadott – írta a klubvezetés, hozzátéve, hogy a további részletekről később adnak majd tájékoztatást.

 

Kettő helyett egy nógrádi klub a harmadik vonalban

Az NB III keleti csoportjában két nógrádi klub is szerepelt a 2017/2018-as bajnokságban. A Somos TC-Salgótarján csapata (leánykori nevén Somos SE) a 2015/2016-os bajnokságtól kezdődően szerepelt a harmadik vonalban. A klubnál a harmadik NB III-as szezon közepén ütötték fel fejüket a problémák, amelyet követően a tabella harmadik helyéről bár még nekivágtak a mögöttünk hagyott tavaszi idénynek, de néhány fordulót követően visszaléptek és így kizárták őket a bajnokságból.

A Balassagyarmati VSE egy szezont tudott a harmadik vonalban tölteni. Az Ipoly-parti labdarúgók a 16 csapatos tabella 14., kieső helyén végeztek, így ők a megyei első osztályban játszanak majd a folytatásban.

Az NB III-as nógrádi képviseletet az SBTC látja el a folytatásban. Erről a forgatókönyvről már korábban megkérdeztük Csatlós Tamás vezetőedzőt, aki hangsúlyozta: továbbra is helyi fiatalokra szeretnék építeni a csapat gerincét, de egészen biztosan szükséges lesz igazolni néhány tapasztaltabb labdarúgót is.