A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság csapata lett az országos balesethelyszínelő verseny legjobbja

A címvédő Vas megyeiek ezúttal nem fértek fel a dobogóra, annak ellenére sem, hogy egyéniben két kategóriában is a legjobb három közé tudtak kerülni.

A sorrendben nyolcadik Országos Balesethelyszínelő Versenynek idén Szécsény városa adott otthont, az esemény megrendezésének jogát a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottsága nyerte el. Óberling József rendőr ezredes, az Országos Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Főosztályának Vezetője kedden, az esemény megnyitóján kiemelte: örömmel adták a nógrádi rendőr-főkapitányság kezébe a szervezés jogát, hiszen minden korábbi alkalommal a lehető legmagasabb színvonalon bonyolították le az ilyen és hasonló szakmai megmérettetéseket (legutóbb tavaly Salgótarjánban az Országos Közlekedésrendészeti Szakmai Versenyt). A feladatokat nehéznek, de nem megoldhatatlannak jellemezte, hozzátéve azt is, hogy mégis az adott szakterület legjobbjainak kellett olyan programot összeállítani, amelynek eredményeképpen a végén sorrendet tudnak majd állítani.

A rendőrség kiemelt figyelmet fordít a közterületen szolgálatot teljesítő rendőri állomány közlekedésrendészeti ismereteinek bővítésére, vezetéstechnikai tudásának javítására. Az Országos Rendőr-főkapitányság Országos Baleset-megelőzési Bizottságának felkérésére megszervezett verseny fő célja a baleseti helyszínelők szakmai ismereteinek bővítése, a kreatív feladatmegoldás fejlesztése és a szakemberek közötti tapasztalatcsere volt – közölte a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság.

A három napos versenyen a megyékben megrendezett helyi versenyek nyertes csapatai vehettek részt, így összesen 19 megye és a Budapesti Rendőr-főkapitányság csapata mérte össze tudását. Az összetett feladatok között szerepelt egy-egy beállított baleseti helyszín pontos dokumentálása, KRESZ és szakmai tesztlapok kitöltése, gokart pályán megrendezett vezetéstechnikai feladat megoldása, továbbá a Magyar Vöröskereszt segítségével lebonyolított elsősegélynyújtó versenyszámok teljesítése. A versenyszámok lebonyolítására Szécsényben, többek között a turisztikai látványosságként is elismert Forgách-kastély előtti téren került sor. A díjátadót tegnap Hollókőn, a Castellum Hotelben tartották.

Összegzett végeredmények

Egyéni szakmai elméleti kategóriában:
1. Puklér András rendőr törzszászlós (Vas Megyei Rendőr-főkapitányság)
2. Füzi Csaba rendőr zászlós (Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság)
3. Zbiskó Péter rendőr főtörzszászlós (Heves Megyei Rendőr-főkapitányság)

Egyéni KRESZ, műszaki-és járművezetés elmélet versenyszámban három hibátlan eredmény is született:
Pataki Roland rendőr főtörzszászlós (Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság)
Pénzes István rendőr törzszászlós ( Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság)
Czövek Csaba rendőr főtörzsőrmester (Zala Megyei Rendőr-főkapitányság)

Egyéni vezetéstechnika:
1. Ispán Ákos rendőr törzszászlós (Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság)
2. Puklér András rendőr törzszászlós (Vas Megyei Rendőr-főkapitányság)
3. Bódi Pál rendőr törzszászlós (Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság)

Csapat szakmai gyakorlat:
1. Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság csapata
2. Hajdú-Bihar Megye Rendőr-főkapitányság csapata
3. Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság csapata

Csapat összetett:
1. Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság csapata
2. Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság csapata
3. Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság csapata

 

(Fotók: Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság)