A foglalkoztatási cég és a városi költségvetés helyzetéről is tiszta képet szeretne kapni a helyi Fidesz-KDNP frakció

A Fidesz-KDNP frakciója támogatta a Salgótarján Foglalkoztatási Nonprofit Kft. élére Dombóvári Edina kinevezését, de nem egyértelmű számukra, mi is történt a cégnél. Erről, továbbá a múlt heti rendkívüli közgyűlés további döntéseiről Fenyvesi Gábor, a kormánypártok helyi frakciójának szóvivője beszélt hétfő délelőtti sajtótájékoztatóján.

A Salgótarján Foglalkoztatási Nonprofit Kft. vezetőváltásával kapcsolatban Fenyvesi Gábor úgy fogalmazott: tudomásuk szerint Licskó Bálint eddigi ügyvezető még a választások előtt jelezte, hogy miután lejár a kinevezése, nem kívánja tovább folytatni a cég vezetését. Számukra mégsem egyértelmű a történet, keresik az igazgató távozásának valódi okát, mivel

életszerűtlen, hogy ha egy cég rendben működik, jó kapcsolatot ápol a városvezetéssel, miért is áll fel az igazgató.

A Fidesz-KDNP frakció támogatta az új vezető, Dombovári Edina kinevezését, aki nagybárkányi polgármesterként két cikluson keresztül már tapasztalatot szerezhetett a közmunkaprogram területén is. A kft. működésével, likviditási helyzetével kapcsolatban ugyanakkor szeretnének tiszta képet kapni, ezzel kapcsolatban több kérdéssel is élni fognak a soron következő közgyűlésen – tette hozzá Fenyvesi Gábor.

Kérdésünkre a frakciószóvivő azt válaszolta: nem tud arról, hogy az önkormányzat pályáztatta volna a pozíció betöltését, “valószínűleg már régebben eldőlt az új vezető személye”. Hozzátette: az is érdekes kérdés, hogy a városvezetés milyen szakember-hálózattal rendelkezik, hiszen a döntés szerint a városon belül nem volt olyan ember arra, aki alkalmas arra, hogy egy foglalkoztatási kft.-t irányítson.

 

Tóstrand, költségvetés

Továbbra is fenntartásokkal kezeli a salgótarjáni Tóstrand környékére a Modern Városok Program részeként tervezett beruházások szükségességét és fenntarthatóságát a Fidesz-KDNP frakciója. Fenyvesi Gábor ismertette: a településrendezési eszközök módosítását támogatták a közgyűlés múlt heti rendkívüli ülésén, de fenntartásokkal kezelik az elképzeléseket, mert véleményük szerint a “térképre koncepció nélkül feldobált” projektelemek között nincs szimbiózis, egymás hatásait nem erősítik. A város vezetése úgy költött el a tervezésre és a látványtervekre több száz millió forintot, hogy a legfontosabb kérdésekre a mai napig nincs válasz – fogalmazta meg Fenyvesi Gábor.

A frakciószóvivő kitért arra is, hogy szeretnének pontos képet kapni a Modern Városok Program egymilliárd forintos előkészítési keretének és a másfél milliárd forintos rendkívüli kormánytámogatás elköltéséről, ahogyan a város költségvetésének és hitelállományának helyzetéről is, miután a féléves beszámolót nem ismerhette meg a város lakossága.

 

3100.hu Fotó: Fenyvesi Gábor, a Fidesz-KDNP helyi frakciójának szóvivője, hétfő délelőtti sajtótájékoztatóján